Любовни хроники: Дейвид Боуи и Иман


Любовни хроники: Дейвид Боуи и Иман
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес ще ви запознаем с дълбоката и трайна връзка между Боуи и Иман и какво прави тяхната любовна история толкова специална.

Той беше един от водещите музиканти на 20-ти век, който продаде милиони записи и повлия на поколения със своето изкуство и стил. Тя пък е супермодел от Сомалия, която говори 4 езика и е била муза на някои от най-големите световни дизайнери. Така че, когато любовта обедини двама души с толкова много талант и слава, светът гледа с широко отворени очи.

Любовни хроники: Коко Шанел и Артър "Бой" Капел

За него било „любов от пръв поглед“. Романсът им започнал, когато рокзвездата поканил прекрасния супермодел на следобеден чай. Явно обаче Боуи е бил толкова нервен и увлечен от красавицата, че думата „чай“ произволно е излязла от устата му. Защото по-късно Иман разбрала, че той мрази чай.

Не можем обаче да кажем, че за Иман привличането е било мигновено – отнело ѝ няколко месеца, за да осъзнае, че се влюбва в Дейвид.

В крайна сметка прекрасната двойка се оженила. Предложението на Дейвид Боуи към Иман било страшно романтично – той ѝ е предложил брак на лодка с красива вечеря в Париж. Иман винаги е казвала „Той е наистина, наистина старомоден джентълмен, не се държи като рок звезда.“ Около две години след първата им среща, през 1992 Боуи и Иман решили да се оженят на малка церемония в Италия.

Заедно с дъщеря си Александрия Захра Джоунс, двойката водила нормален семеен живот, опитвайки се да стои далеч от светлината на прожекторите, доколкото е възможно. И като че ли любовта им ставала все по-силна с времето. Музикалната легенда дори кръстил инструментална пиеса „Абдулмаджид“ на половиката си.

Въпреки че нищо не изглеждало в състояние да раздели тази мечтана двойка, легендарният певец почина през 2016, 2 дни след 69-ия си рожден ден. Въпреки това любовта на Иман към покойния ѝ съпруг е все така силна, както винаги, дори и 7 години след смъртта му. Тя заяви, че „все още усеща духа му и че той е с нея, въпреки че не се вижда.“

26 години радостни спомени заедно изглежда са нейната движеща сила днес. В интерес на истината споменът за него е толкова жив в нея, че тя не го смята за свой „покоен съпруг“, защото той все още е неин съпруг. Иман отказва да се среща с други мъже, защото вярва, че един ден отново ще се събере с Дейвид.

Веднъж Иман беше попитана дали би се омъжила повторно, след като загуби Боуи и нейният отговор беше категорично не. Тя дори добави, че "Това наистина беше любовта на живота ми и просто чакам да го срещна отново."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама