Любовни хроники: Паша Христова и Николай Абаджиев


Любовни хроники: Паша Христова и Николай Абаджиев
Снимка: Instagram

Надали има човек, който да не познава „българската роза” на родната музика - Паша Христова. Мнозина от по-старите поколения все още милеят, че певицата си е отишла твърде млада, оставяйки след себе си спомен за един огромен талант с "Повей, ветре", "Една българска роза" и още много други.  

Паша Христова е родена през 1946 година и загива трагично на 21 декември 1971 година, хванала за ръка любовта на живота си - Николай Арабаджиев-Фучо, ръководител на оркестър „София“. За шестте си години като професионална певица момичето от Княжево успява да спечели „Златният Орфей“, да запише над 40 песни за националното радио и за плочи в „Балкантон“ и да остави своя отпечатък в сърцата на милиони българи.

Любовни хроники: Тина Търнър и Ервин Бах

Между Парашкева, както е рожденото име на гласовитата красавица, и известния композитор, пианист и диригент Николай Арабаджиев пламва толкова силна искра, че и двамата са безпомощни пред този ураган от любов. Уви, те не могат да се отдадат на чувствата си, защото и двамата имат семейства.

Бракът на Паша с Васил не вървял добре, а нещата окончателно приключили след като бурният ѝ романс с Фучо започнал. Дори 2-годишният ѝ син Милен не успял да я задържи и тя се изнесла на квартира. Според различни източници Паша е имала висок морал и дълго се разкъсвала не само от угризения за зарязаната си половинка, ами и от съвестта, че разваля още едно семейство - това на Фучо.

Във фаталната нощ самолетът, в който са Паша, Николай и цялата българска културна делегация на път за Алжир, не успява да се издигне, лявото му крило заорава, машината излиза от пистата и избухва в пламъци. От общо 73-ма души на борда загиват 30, включително и шестчленният екипаж с командир Борис Луканов.

Паша Христова сякаш предчувства и преди пътуването споделя, че не ѝ се тръгва в навечерието на Коледа. Предпочитала да бъде с двегодишния си син край елхата. Оцелялата танцьорка от фолклорния състав на читалище „Аура“ Елена Донкова казва, че Паша, усещайки трагедията, дошла на летището в черно манто и черна рокля. Други слухове, които циркулират десетилетия наред, са, че Паша и Фучо са очаквали първото си общо дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама