Любовни хроники: Пенелопе Крус и Хавиер Бардем


Любовни хроники: Пенелопе Крус и Хавиер Бардем
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички познават Пенелопе Крус и Хавиер Бардем. Но малцина знаят, че им е отнело 15 години и снимане на 2 филма, за да осъзнаят, че са намерили по-добрата си половина. Те са испанска двойка, носителка на Оскар, която е имала щастливия шанс да се влюби в началото на кариерата си. Съдбата (и Уди Алън) ги събират в точния момент, за да започне любовната им история зад кулисите.

Двамата се срещат за първи път през 1992 и имат трудна връзка пред камерата. Пенелопе Крус е само на 16 години, когато приема да се снима във филм за първи път. Става дума за „Jamón Jamón“, а неин колега се оказал Хавиер Бардем, който бил в началото на двайсетте. В ролята си той се опитал да спечели сърцето ѝ.

Вижте още: Любовни хроники: Антъни Хопкинс и Стела Арояве

Когато навършила 20, Круз се преместила в Ню Йорк, за да учи английски и балет. И тя, и Бардем продължили да развиват кариерата си и влезли в други връзки. На Пенелопе късметът ѝ се усмихнал, подхванала холивудска кариера и имала романтична връзка с Том Круз.

Филмът „Вики, Кристина, Барселона“ събрал отново двамата актьори под режисурата на Уди Алън. Точно тогава Бардем привлякъл вниманието на Круз. Той признал, че по време на снимките никой от двамата не е посмял да направи първата крачка, защото искали да се държат професионално до последния снимачен ден. За тяхно щастие един приятел организирал парти в края на снимките и останалото е история.

Бардем признал, че в началото се е колебал за Пенелопе, особено докато са снимали сцените, пълни с интензивни спорове във „Вики, Кристина, Барселона“. Ролята, която изиграла Круз, била на невероятна и страстна жена и впечатлила Хавиер по такъв начин, че той се чудел дали наистина иска такъв характер в живота си. Тези сцени обаче са само „на екран“, а действителният им съвместен живот е убежище на мира.

Същата година, в която се влюбили (2007), Хавиер Бардем спечелил за ролята си в „Няма място за старите кучета“. Още на следващата година Пенелопе Крус също получила Оскар за ролята, която изиграла във „Вики, Кристина, Барселона“. Това бил сладък момент както в личния, така и в професионалния им живот. Наистина било сбъдната мечта!

През 2010 г. в Кан Хавиер Бардем спечелил наградата за най-добър актьор и искал да посвети няколко думи на любимата си. „На моя приятел, моя партньор, моята любов. Пенелопе, Дължа ти много неща и много те обичам“, каза актьорът. Може би това било своеобразно предложение за брак, защото никой не знае къде се е състояло официалното такова.

Сватбата им се провела в пълна тайна и всичко, което се знае е, че актьорът Джони Деп бил водещ на церемонията в къщата си на Бахамите.

Още в началото двамата актьори решили да бъдат много дискретни в отношенията си. В резултат на любовта им през 2011 и 2013 се родили Лео и Луна. Те все още били решени да не ги показват публично и никога не са пускали техни снимки.

Вижте още: 5 тайни за неостаряваща красота от Пенелопе Крус

Техният основен приоритет е да отгледат децата си, но също така са ангажирани с екологични и социални каузи. Круз режисира документален филм за детската левкемия и позира за реклами в подкрепа на кампанията на PETA срещу козината. Междувременно Бардем се превърна в защитник на Антарктика. Наскоро той се присъедини към изследователска експедиция на "Грийнпийс" като част от кампания за създаване на огромен океански резерват в Антарктика. Активизмът и защитата на семейната интимност им помагат да поддържат пламъка на любовта ярък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама