Любовни хроники: Роджър Федерер и Мирослава Вавринец


Любовни хроники: Роджър Федерер и Мирослава Вавринец
Снимка: Getty Images

Много от нас познават известния тенисист Роджър Федерер, който е истинска легенда в спортния свят, но уви, наскоро обяви, че се оттегля от тениса. Малцина обаче знаят за жена му Мирка и каква страхотна двойка са семейство Федерер. Роджър може винаги да е бил кралят, когато става въпрос за тенис корта, но светът многократно е бил във възторг от неговото обожание към Мирка.

Те имат четири деца - две двойки очарователни близнаци. Но как започва романтичната любовна история на Роджър Федерер и Мирка?

Мирка е бивша тенисистка, родом от Словакия. През 2001 тя успява да достигне най-високата класация в кариерата си от 76-то място в световната ранглиста. Семейството ѝ емигрирало в Швейцария, когато тя била на две. Когато Мирка е едва на девет, баща ѝ и Мартина Навратилова я принуждават да играе тенис, защото виждали в нея спортист.

Мирка се запознава с Федерер през 1997 година, но на Олимпийските игри в Сидни през 2000 прекарват повече време заедно. Според италианско издание Мирка по това време всъщност била сгодена за арабин. Но след това започнала да излиза с Роджър. През 2002 поради постоянна травма на крака Мирка била принудена да напусне тениса, ставайки мениджър на Федерер.

Тенис двойката се жени на 11 април 2009г на малка церемония във Вила Вененхоф в родния град на Федерер - Базел. Двойката поканила няколко свои близки приятели и членове на семейството.

Мирка родила еднояйчни близначки на име Шарлийн Рива и Майла Роуз същата година. През 2014 пък се родили момчетата им близнаци. Федерер винаги с гордост е споделял любовта си към Мирка, посочвайки я като причина за успеха си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама