Мари-Луиз Скио: Жената, която стои зад най-стилните хотели в света


Мари-Луиз Скио: Жената, която стои зад най-стилните хотели в света
Снимка: Instagram

През зимата на 2018 г. Мари-Луиз Скио прегледала списъка си със задачи и той съдържал сътрудничество с Birkenstock, за да възроди емблематичния немски сандал, рекламна кампания на лодка, плаваща в Тиренско море и откриване на един от най-известните хотели на десетилетието. В рамките на няколко месеца тя се справила на всички фронтове. Това трябва да ви даде някаква представа за личността на Мари-Луиз Скио. Ако погледнете отвъд топлата усмивка и старата тениска на The Rolling Stones, това е човек, който не само кара магията да се случва, но и понякога изглежда сякаш самата тя я е измислила това понятие.

Въпреки че може да не знаете името ѝ, със сигурност сте виждали снимки в социалните мрежи на някой от хотелите, които тя обзавежда.

Нейният баща е известният бизнесмен Роберто Скио, който се влюбил в хотел Il Pellicano, след като ухажвал майката на Скио именно там. Самата Мари разказва: „Той живеел в Италия, а майка ми била американка. Започнал да я води на единственото място, където говорели английски - Il Pellicanо. Ходели уикенд след уикенд. Когато собствениците решили да го продадат, баща ми го купил, за да го предпази, бил емоционално обвързан.”

В началото на 2000-те Скио завършила The Rhode Island School of Design, където учила архитектура и работила в областта на недвижимите имоти и интериорния дизайн. Когато баща ѝ я помолил да преустрои една от стаите в Il Pellicano, тя неохотно се съгласила - „Направих баня, тогава реших, че цялото място се нуждае от освежаване.“ И така започнало нейното пътешествие.

На хартия тя е хотелиер, грижейки се с любов за групата хотели Pellicano - Il Pellicano в Порто Ерколе, La Posta Vecchia в Ладисполи и The Mezzatorre в Иския. Това са бутикови хотели в истинския смисъл на тази фраза: Малки, ориентирани към детайлите и лукса без кич. Те са хотели, в които заможните хора отиват, за да избягат от живота.

Но да се каже, че е просто хотелиер, означава, че не разбираме нейния истински талант. Затова мнозина смятат, че тя е един от световните създатели на вкус: Човек, който има способността да стартира тенденции, да насочва културния поглед в нови посоки и да ви кара да искате всичко, до което тя се докосне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама