Михаела Филева: Не правя компромиси с музиката и личния си живот


Михаела Филева: Не правя компромиси с музиката и личния си живот
Снимка: Instagram

Михаела Филева е една от най-талантливите и харизматични певици на родната музикална сцена. 30-годишната изпълнителка впечатлява не само с гласа си, но и с чаровната си усмивка. Песните ѝ се радват на огромен интерес, а всяко нейно участие се превръща в наслада за всички сетива. Тя ще бъде сред участниците в първото издание на фестивала Arte Feаstival във Велинград (20-22 август). Предлагаме да прочетете какво ни сподели тя дни преди да покори Young Power Stage на 21 август.

Можеш ли да опишеш себе си само със заглавия на твои песни?

Би ми било малко трудно. Обикновено журналисти и водещи подхождат много мило към някое интервю, преплитайки заглавията на моите песни в интродукцията към разговора. Винаги съм се възхищавала на това им умение да сглобят смислен текст от различни несвързани фрази. Бих го оставила на професионалистите и този път.

Като човек на крайностите ли се определяш или си по-скоро "Ин и Ян"?

Винаги се стремя да откривам баланса във всяка ситуация, както за себе си, така и за околните. По-скоро съм от хората, които решават проблеми, отколкото от тези, които изпадат в крайности и ги създават.

Обичаш ли да излизаш от зоната си на комфорт - професионално и в личен план

Понякога се шегуваме с приятели, че най-точната дефиниция на професията ми е "константно излизане от зоната на комфорт". Само така човек може да учи нови неща и да се развива. В личен план не правя изключение.

Кои са най-важните житейски уроци, които научи за 10 години на сцената?

Може би най-важният урок, който съм научила до сега е, че с търпение и много работа всичко се постига. Опитвам добре да дефинирам целите си и да ги реализирам, без да правя компромиси. Имам късмета в екипа ми да са най-правилните хора, благодарение на които мечтите са една идея по-близо.

Повечето хора свързват пандемията с негативен ефект върху музикалния бизнес, има ли нещо, което обаче промени в положителна посока?

Със сигурност негативният ефект върху културния живот в световен мащаб в пъти доминира над малкото позитиви, в които се опитваме да се вкопчим, за да не губим почва под краката си. Използвах времето, в което не можехме да правим концерти, за студийна работа, написах много нова музика и заедно с "Монте Мюзик" издадохме четвъртия ми албум "Ин и Ян".

В края на август ще участваш на първото издание на Arte Feastival във Велинград, какви са очакванията ти и кои групи/изпълнители със сигурност искаш да чуеш?

Ще се кача на Young Power Stage на 21-ви август заедно със страхотните инструменталисти от бандата ми, с които сме подготвили специална програма за фестивала. Желая на добър час на това изключително мащабно събитие. Нямам търпение да се срещнем с публиката, както и с колегите, с които ще споделяме сцената.

Ти си от хората, които обичат да пътуват, какво си планирала за това лято?

Лято 2021 е изключително работно за мен. В момента съм на национално турне, с което представям новия ми албум. Всички песни са аранжирани за мащаба на симфоничен оркестър от Румен Бояджиев-син и Славил Димитров, а диригент е Максим Ешкенази. Остават ни датите на Sofia Summer Fest в София - 1-ви септември, Добрич -2-ри септември и Велико Търново на 4-ти септември.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама