Поли Генова: По-добрата Коледа е тази, на която сме заедно и даряваме любов


Поли Генова: По-добрата Коледа е тази, на която сме заедно и даряваме любов
Снимка: ПР

Поли Генова вече е на коледна вълна. Преди дни талантливата певица изненада феновете си с първи коледен албум и празничен спектакъл - "По-добрата Коледа". По време на музикалното шоу, което се състоя на 20 ноември в Nu Boyana Film Studios, тя представи 10 коледни песни, 7 от които авторски, и дуети заедно с Орлин Горанов, Любо Киров, Орлин Павлов и Прея, зареждащи с празничен дух и настроение. Концертът бе вълшебно преживяване за зрителите, а освен това той се проведе и в подкрепа на сбъдването на мечти на деца в неравностойно положение. Всички приходи от продажбата на билети отиват при сдружение "Операция: Плюшено Мече". Купувайки CD-то с новия коледен албум на Поли, "По-добрата Коледа", феновете също ще помогнат, като част от сумата ще бъде дарена на тяхната кауза. Вижте какво ни сподели самата Поли за спектакъла и за празничния си албум.

Преди дни се състоя твоят коледен благотворителен концерт, как ти самата би описала това, което се случи на 20 ноември?

Беше абсолютна магия. Успя да ни пренесе на светлия празник Коледа, да усетим всички приказния коледен дух.

Покрай Коледа се организират много добри инициативи, защо избра да помогнеш точно на "Операция плюшено мече"?

Избрах да подкрепя тези талантливи деца в нужда, защото за мен е изключително важно, когато едно дете има мечта, да има някой, който да му помогне да я осъществи. Аз съм много щастлива в това отношение и съм голяма късметлийка, че в живота ми съм срещала такива хора, които са ми подали ръка, когато съм имала нужда. Наистина е важно за мен, когато имам възможност да помогна на някого, да го направя.

Предстои ти да издадеш и коледен албум – "По-добрата Коледа". Разкажи ни повече за него

Записването му беше много забавно, особено поради факта, че започнахме да работим през лятото. И беше много странно усещането да пишеш и да записваш музика с много звънчета и коледна тематика, когато ти самият си на плажа. Определено беше странен констраст. Изключително много се забавлявахме с екипа ми. С голямо сърце и желание всички работиха по проекта. Искам много да благодаря на авторите – това са братята Румен Бояджиев-син, който написа музиката, Борислав Бояджиев-Борче, чийто дело са аранжиментите, на тяхната прекрасна майка Даниела Кузманова. Пилотната песен от албума – "Happy Face", пък е дело на екипа, с който най-често работя – Роми Диа, текст, naBBoo – музика и аранжимент. Красивото видео, в което влизам в ролята на домакиня, е на режисьора Вито Бонев.

Говорейки за първото парче от коледния ти албум, какво наистина те кара да се усмихваш?

Всичко ме кара да се усмихвам. През последните 3 години това най-вече са синът ми Даниел и дъщеря ми Леа, която днес (23 ноември бел.р.) всъщност прави една годинка. Особено когато имам проблем, те ми помагат, гледайки ги как си играят, колко слънчеви и прекрасни деца са. Това най-много ме спасява да не ме напуска позитивното настроение.

Коя беше Поли Генова преди тяхната поява и коя си днес?

Бях много по-щура и дива, с голяма свобода на решенията. Аз съм много импулсивен човек - преди решавах нещо и веднага го правех. Никога нищо не е могло да ме спре. Музиката винаги беше на първо място. Сега, откакто имам семейство, нещата са малко по-различни. Музиката винаги ще бъде приоритет за мен, но по-голям приоритет са моите деца. Много ги обичам, но в момента абсолютно всичко е свързано с тях – всяко едно пътуване, всеки един план, който си правя, е съобразен с това те да се чувстват добре.

А кои са най-важните уроци, на които искаш да ги научиш като майка?

Да не се страхуват да бъдат себе си и да бъдат различни. Да са уверени в себе си - независимо какво правят, да знаят, че имат моята подкрепа и тази на баща им, че ние винаги ще бъдем до тях, за да им помагаме.

Каква за теб е по-добрата Коледа?

За мен по-добрата Коледа е тази, на която ние сме заедно и имаме възможността да даряваме любов.

Имате ли вече планове къде ще прекарате Коледа и Нова година?

На Коледа със сигурност сме със семейството. Винаги се събираме при баба ми, украсяваме, подготвяме трапезата. Много я обичаме и за нас Коледата е нейният празник. На Нова година пък ще пея на площада в Русе, където ще бъда с децата и мъжа ми.

И в края на всяка година обикновено си правим равносметка – каква беше за теб 2022 и какво си пожелаваш за 2023?

2022 беше една изключително интензивна година за мен, особено в професионално отношение. И съм много благодарна, че всичко, което си бях поставила като цели, го реализирах. Освен това за първи път успях да започна да планирам още от по-рано проектите си и вече мога да кажа, че ни очакват много интересни неща през следващата година.

Интервю на Весела Софева

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама