Принцесата от гетото: Малееша, която стана холивудска звезда случайно (ВИДЕО)


Принцесата от гетото: Малееша, която стана холивудска звезда случайно (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Въпреки усилията на Индия за премахване на бедността, значителна част от населението, приблизително 10,2%, продължава да живее под прага на бедността. Този фон поставя сцената за вдъхновяващата история на Малееша Харва - решителна тийнейджърка от най-бедния квартал в Мумбай, чийто живот претърпя забележителен обрат.

Малееша Харва, 15-годишната тийнейджърка, е прекарала целия си живот във временна и зле построена къща тип палатка в Бандра, финансовият център на Индия. Баща ѝ работи през целия си живот като клоун на детски събития, за да издържа и изхранва семейството.

Вижте още: Фани Попова-Мутафова: Първата жена, осмелила се да пише историческа проза

Животът в беден квартал бил труден за Малееша. Понякога те нямали чиста вода или достатъчно храна за ядене. И имало моменти, когато къщата им била разрушавана или местена от общинското дружество, защото живеели близо до морето.

„Когато е много горещо в Мумбай, трябва да спим на скалите край водата. Но нито едно от тези неща не може да ме откаже да преследвам това, което ми носи радост.“, казвала Малееша.

Щастието винаги е било до нея дори сред условията, в които е живяла. Малееша намирала за странно, когато хората я питали как остава щастлива, въпреки че е бедна. Те вярвали, че е ненормално да намира радости. Въпреки това тя обичала живота си с цялото си сърце.

Според Малееша най-важното е да има любящо, подкрепящо семейство и грижовни приятели. Тя вярва, че с упорит труд можете да постигнете всичко друго.

Вижте още: Анди Макдауъл, която дефилира на 65 години и изпрати важно послание (ВИДЕО)

Малееша Харва винаги е мечтала да стане модел. Това било мечта, която тя държала здраво, откакто се помнела. И тогава, преди три години, се случило нещо невероятно. В разгара на живота си в бедния квартал тя привлякла вниманието на Робърт Хофман, американски актьор, който по това време се снимал във филма Step Up 2: The Streets.

„Бях очарован, когато я срещнах, тя седеше на матрак в импровизирана палатка. Беше толкова поразителна. Въпреки всички хора около нея, лицето ѝ се открояваше в тълпата, беше толкова забележително, че не знам как някой би могъл да я пренебрегне преди.“, спомня си той за първата им среща.

Дори след признанието на Робърт тя била подложена на съмнение от всички останали. Повечето хора се съмнявали в нея заради лошите ѝ условия на живот и бедния ѝ произход. Те дори не предполагали, че има шанс за нормален живот. Но те сбъркали, а Малееша успяла да сбъдне детската си мечта.

„Със сигурност мисля, че наруших правилата. Много хора смятаха, че не мога да бъда модел, защото имам много тъмна кожа, но аз доказах, че всички тези скептици грешат. Вече не ми пука, ако някой ми каже, че не мога да направя нещо, защото знам, че това не е вярно. Точно сега животът ми ме води към приключения, които ми се струват нереални.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама