Той не можа да я преодолее: Трагичната любовна история на Джеймс Дийн


Той не можа да я преодолее: Трагичната любовна история на Джеймс Дийн
Снимка: Getty Images

На 30 септември през 1955 г. умира Джеймс Дийн, един от най-известните холивудски актьори на всички времена. Той е истински любимец на жените и известен прелъстител, но губи най-голямата любов в живота си, която така и не успява да превъзмогне.

Вижте още: Любовни хроники: Елин Пелин, Стефанка и всичките му любовници

Джеймс Дийн е роден в малкото градче Марион в американския щат Индиана на 8 февруари 1931 г. От най-ранно детство той е много привързан към майка си Милдред Уилсън, за която твърди, че е единствената, която го разбира. Когато майка му умира внезапно от рак, той е само на девет години и животът му се променя напълно. Баща му го изпраща да живее при чичо му и леля му, с което напълно разрушава връзката им.

Неговите биографи твърдят, че той е намерил утеха в общуването си със свещеника Джеймс Деуард, което според сведенията запалило любовта му към бързите коли.

Докато учи право в Калифорния, Дийн открива любовта към актьорството, която по-късно ще го превърне във филмова легенда.

Лошо момче с меко сърце

Той често сменя настроенията си и много лесно се превръщаше от тих и срамежлив човек в забавен комик, който забавлява всички.

Актьорското го насърчава да си изгради имидж на мъжа, който рядко се усмихва на публични места, никога не вади цигара от устата си и разбива сърца, където и да отиде с мотоциклета или спортната си кола.

Благодарение на своята магнетизъм и невероятна харизма, Джеймс Дийн успя да превърне и най-обикновените дрехи като сини дънки и бяла тениска в модна тенденция, която се копира и до днес.

Не успяват да му устоят дори сексимволи като Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Джоан Крауфорд и Джуди Гарланд.

Вижте още: Анди Макдауъл, която дефилира на 65 години и изпрати важно послание (ВИДЕО)

Неговото сърце принадлежи на една единствена - Пиер Анджели

Италианската актриса и Джеймс Дийн имат кратка връзка, а причините за раздялата им са няколко. Майката на Анджели не одобрява некатолическия начин на живот на Дийн, бързите коли и начина на обличане. Освен това хора от филмовото студио, с което работи, се опитват да го разубедят да се ожени за актрисата.

Самият Дийн признал пред младата актриса, че все още не е готов за брак, а малко след раздялата им тя се сгодява за певеца Вик Деймън. Двамата се женят през 1954 г.

Дийн останал шокиран и с разбито сърце

Тъй като не вярвал и трябвало да се увери, че всичко е истина, в деня на сватбата Дийн се появил пред църквата на мотоциклета си.

Четиринадесет години след края на връзката им, Пиер Анджели описа как са изглеждали отношенията им:

„Ние отивахме заедно на брега в Калифорния и оставахме там, колкото се може по-далеч от любопитни очи. Прекарвахме по-голямата част от времето си на плажа, седнали, забавлявайки се, точно като учениците. Говорехме за себе си и проблемите си, за филмите и актьорството, за живота и живота след смъртта. Разбирахме се напълно. Бяхме като Ромео и Жулиета, заедно и неразделни. Понякога на плажа се обичахме толкова много, че просто искахме да отидем заедно в морето, държейки се ръце, знаейки, че тогава ще бъдем заедно завинаги."

Вижте още: Елисавета Карамихайлова: Автор на първата българска статия за ядрена физика

Джеймс Дийн има петгодишна кариера в Холивуд и участва в три големи филма - "На изток от рая", "Бунтовник без кауза" и "Гигант". Предричат му огромна слава и успешна кариера, но месец преди премиерата на "Бунтовник без кауза" 24-годишният актьор загива в автомобилна катастрофа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама