Той не можа да я преодолее: Трагичната любовна история на Джеймс Дийн


Той не можа да я преодолее: Трагичната любовна история на Джеймс Дийн
Снимка: Getty Images

На 30 септември през 1955 г. умира Джеймс Дийн, един от най-известните холивудски актьори на всички времена. Той е истински любимец на жените и известен прелъстител, но губи най-голямата любов в живота си, която така и не успява да превъзмогне.

Вижте още: Любовни хроники: Елин Пелин, Стефанка и всичките му любовници

Джеймс Дийн е роден в малкото градче Марион в американския щат Индиана на 8 февруари 1931 г. От най-ранно детство той е много привързан към майка си Милдред Уилсън, за която твърди, че е единствената, която го разбира. Когато майка му умира внезапно от рак, той е само на девет години и животът му се променя напълно. Баща му го изпраща да живее при чичо му и леля му, с което напълно разрушава връзката им.

Неговите биографи твърдят, че той е намерил утеха в общуването си със свещеника Джеймс Деуард, което според сведенията запалило любовта му към бързите коли.

Докато учи право в Калифорния, Дийн открива любовта към актьорството, която по-късно ще го превърне във филмова легенда.

Лошо момче с меко сърце

Той често сменя настроенията си и много лесно се превръщаше от тих и срамежлив човек в забавен комик, който забавлява всички.

Актьорското го насърчава да си изгради имидж на мъжа, който рядко се усмихва на публични места, никога не вади цигара от устата си и разбива сърца, където и да отиде с мотоциклета или спортната си кола.

Благодарение на своята магнетизъм и невероятна харизма, Джеймс Дийн успя да превърне и най-обикновените дрехи като сини дънки и бяла тениска в модна тенденция, която се копира и до днес.

Не успяват да му устоят дори сексимволи като Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Джоан Крауфорд и Джуди Гарланд.

Вижте още: Анди Макдауъл, която дефилира на 65 години и изпрати важно послание (ВИДЕО)

Неговото сърце принадлежи на една единствена - Пиер Анджели

Италианската актриса и Джеймс Дийн имат кратка връзка, а причините за раздялата им са няколко. Майката на Анджели не одобрява некатолическия начин на живот на Дийн, бързите коли и начина на обличане. Освен това хора от филмовото студио, с което работи, се опитват да го разубедят да се ожени за актрисата.

Самият Дийн признал пред младата актриса, че все още не е готов за брак, а малко след раздялата им тя се сгодява за певеца Вик Деймън. Двамата се женят през 1954 г.

Дийн останал шокиран и с разбито сърце

Тъй като не вярвал и трябвало да се увери, че всичко е истина, в деня на сватбата Дийн се появил пред църквата на мотоциклета си.

Четиринадесет години след края на връзката им, Пиер Анджели описа как са изглеждали отношенията им:

„Ние отивахме заедно на брега в Калифорния и оставахме там, колкото се може по-далеч от любопитни очи. Прекарвахме по-голямата част от времето си на плажа, седнали, забавлявайки се, точно като учениците. Говорехме за себе си и проблемите си, за филмите и актьорството, за живота и живота след смъртта. Разбирахме се напълно. Бяхме като Ромео и Жулиета, заедно и неразделни. Понякога на плажа се обичахме толкова много, че просто искахме да отидем заедно в морето, държейки се ръце, знаейки, че тогава ще бъдем заедно завинаги."

Вижте още: Елисавета Карамихайлова: Автор на първата българска статия за ядрена физика

Джеймс Дийн има петгодишна кариера в Холивуд и участва в три големи филма - "На изток от рая", "Бунтовник без кауза" и "Гигант". Предричат му огромна слава и успешна кариера, но месец преди премиерата на "Бунтовник без кауза" 24-годишният актьор загива в автомобилна катастрофа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама