Ето какво значи да имате асцендент Водолей


Ето какво значи да имате асцендент Водолей
Снимка: iStock

Хората с асцедент Водолей получават по-ясно усещане за собствената си уникална и отделна идентичност чрез отдръпване и възприемане на обективен и надличностен поглед върху живота. Разглеждането на събитията, хората, обстоятелствата и дори на самия себе си от безпристрастна перспектива им дава по-глобална или пълна картина за плана на нещата.

По-голямото осъзнаване на "групата" и по-острото усещане за социалния контекст, в който функционират, заменя изключително субективната или лична нагласа. Тъй като се счита, че Водолей се управлява от Сатурн и Уран, личността на хората с изгряващ Водолей може да има две изявени характеристики. Сатурновата страна на изгряващия Водолей може да търси група в която да се впише за да засили собственото си усещане за идентичност и значимост. Тук, обаче, идват притесненията за принадлежност към "правилната" група за вършене на "точните" неща.

КРИСТАЛИ- ТАЛИСМАНИ ЗА ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ

Урановата страна на изгряващия Водолей може да усеща, че е неуместно да насочва живота си само към увеличаване или подпомагане на личната сигурност или сила и да търси по-големи полета за изява от индивидуалното си аз. Върху тази основа, повече от всеки друг, изгряващият Водолей може да действа в съответствие с онова, което усеща, че ще подкрепи или подобри функционирането на по-голямото цяло.

Знакът Водолей е бил свързан с мита за Прометей. С вярата, че животът на човечеството ще се подобри значително, Прометей открадва огъня на боговете, за да го даде на хората. По подобен начин и изгряващият Водолей най-добре се спогажда с живота с усещане за надежда и представа за ново бъдеще и живее с убеждението, че с прилагането на правилните теории или концепции, обстоятелствата биха могли да се подобрят. Но точно като Прометей е наказан от тогавашните властващи за непокорното си дело, някои съвременни Прометеевци може да бъдат осъдени, малтретирани или дори затворени за теории или действия, които превишават границите или застрашават установената власт.

Изгряващият Водолей често е в унисон с последните тенденции и нови идеи в атмосферата, а това разклаща вече установените структури и парадигми, съответно дразни определени социални слоеве. Също така винаги е готов да въвежда нови модели и идеи. Всичко, което вече е изгубило полезността си, отпада, за да даде път на новото.

Обикновено идеалите, свързани с изгряващия Водолей, са егалитарни – братство, сестринство, солидарност, честност, равенство и справедливост за всички. Поради тази причина се случва често хората с асцендент Водолей да приемат за своя каузата на сегменти от обществото, които съществуващата система осъжда или потиска (например Ейбрахам Линкълн, предполагаемо роден по изгрев Слънце, по всяка вероятност е имал изгряващ знак Водолей).

Понякога идеалите и визията, които изгряващият Водолей има, са твърде идеалистични и подценяващи алчната, земна и користолюбива природа на хората. По подобен начин и индивидите с такъв асцедент нерядко се чувстват неудобно с ирационалните и себецентрирани емоции в самите себе си или в другите, които са в конфликт с техните благородни и утопични теории.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама