Супа топчета от тефтера на баба


Супа топчета от тефтера на баба
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тази супа топчета от тефтера на баба ще стопли душата ви и ще ви върне в детството.

Необходими продукти за супа топчета:

1 малка глава лук

1 малка червена пиперка чушки

1 морков

1/2 ч.ч. ориз

1 картоф

250 г кайма

олио

сол

черен пипер - млян

магданоз

1 яйце

Вижте още: Ирландски картофени палачинки

Начин на приготвяне:

Нарязват се лукът, пиперката и морковът. Картофът се обелва и нарязва на малки кубчета. Оризът се измива добре. На дъното на тенджера се слага олио и се запържват лукът, пиперката и морковът. След това се добавят картофът и оризът, за да се запържат малко и те.

След това се налива 1.5-2 литра вода. Докато водата завира, от каймата се правят малки топчета. Когато заври, топчетата се пускат във водата и супата топче се оставя 15-тина минути да ври, след което се добавя сол.

Изключва се котлонът и тенджерата се оставя за 15 минути с отворен капак, за да поизстине супата.

След като това стане, в отделна купичка се разбива яйце. С черпак 1-2 пъти се взима от чорбата и бавно и при непрекъснато бъркане се добавя към яйцето.

Разбърква се добре и всичко бавно се излива в тенджерата при супата отново при непрекъснато бъркане. В противен случай може яйцето да се пресече и да не се получи застройката. Накрая се добавят малко черен пипер и на ситно нарязан магданоз и супата е готова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама