За през нощта: Съвети за красота с вазелин


За през нощта: Съвети за красота с вазелин
Снимка: iStock

Известно е, че вазелинът задържа влагата и прониква дълбоко, осигурявайки мека и гладка кожа. Можете да го използвате по няколко начина, за да третирате кожата си за през нощта.

Гладка кожа

Ако имате изключително суха кожа, тогава вазелинът е един от най-добрите продукти за омекотяване. Той не е комедогенен, не запушва порите, така че е безопасен за употреба върху кожата ви.

Меки устни

Най-добрият начин да използвате вазелин, за да се погрижите за сухите и напукани устни е да го смесите с мед. Добавете 1 с.л. мед с 1 с.л. от вазелин. Разбъркайте добре и нанесете обилно количество върху устните си преди лягане.

Вижте още: Как да се грижим правилно за ноктите си в студените зимни дни

По-дълги нокти

За да направите най-добрия серум за подхранване на кожичките и за по-дълги нокти, използвайте вазелин с масло от жожоба. Смесете 1 супена лъжица масло от жожоба с 1 супена лъжица вазелин. Разбъркайте много добре и нанесете малко количество върху кожичките си и го масажирайте преди лягане. Маслото от жожоба е едно от най-добрите масла за естествен растеж на ноктите, докато вазелинът поддържа кожичките ви здрави.

По-хубави мигли

Вазелинът помага за поддържане и овлажняване на вашите мигли, за да станат по-дълги и по-дебели. Вземете чиста четка от спирала и я потопете в буркан с вазелин. Леко покрийте миглите си, за да ги подхраните през нощта.

Вижте още: Серумите за растеж на мигли: Рискове и ползи

Гладки крака и ръце

Смесете вазелин с гел от алое вера, за да омекотите незабавно грубите крака и ръце. 

Смесете 1 с.л. вазелин с 2 с.л. гел от алое вера (без аромати и оцветители). Разбъркайте много добре, докато вазелинът се комбинира добре с гела. Нанесете дебел слой върху краката си и обуйте чорапи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама