Руска торта с ронливо тесто


Руска торта с ронливо тесто
Снимка: harryandlexy.com

Тази руска торта върви идеално с кафе, чай или горещ шоколад.

Необходими продукти:

за блата:

400 гр брашно

200 гр захар

180 мл олио

40 гр какао

1 пакетче бакпулвер

1 яйце

за крема:

500 гр кварк (ако не намерите, заменете с 250 гр крема сирене за мазане и 250 гр заквасена сметана)

250 гр захар

250 гр масло

3 яйца

1 пакетче ванилов пудинг

1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото в дълбока купа. Разбийте яйцето и го прибавете заедно с олиото и захарта към брашното.

Разбъркайте първо с лъжица, а после доомесете с ръка. Ще получите доста ронливо тесто.

Извадете си форма за печене (около +/- 26 см. диаметър). Изрежете и сложете на дъното хартия за печене. Изсипете във формата ¾ от тестото и го разстелете гладко по дъното и по стените, като притискате с ръка.

За да приготвите крема сложете мекото масло в купа. Прибавете захарта и разбъркайте с миксер. Постепенно добавяйте една по една и останалите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Изсипете крема във формата. Той сам ще се разлее равномерно. Не е нужно да е идеално гладко отгоре. Последната част от тестото намачкайте с ръка на едри трохи. Посипете ги върху цялата торта.

Печете в предварително загрята фурна на 200ºC за около 50 мин.

След като я извадите, оставете да изстине във формата. По време на охлаждането тортата ще спадне по средата – това е съвсем нормално. Нарежете и сервирайте.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички