Бисквитена торта с крем Бейлис


Бисквитена торта с крем Бейлис
Снимка: supichka.com

Бисквитената торта спасява положението винаги, когато хем искаме да приготвим вкусен десерт, хем никак не ни е останало време за него.

Необходими продукти:

1 литър прясно мляко

2 броя пудинг ванилия

500 грама маскарпоне

2 супени лъжици пудра захар

4 супени лъжици захар

2/3 чаена чаша Бейлис или подобен ликьор

330 грама бисквити Закуска, един голям пакет

1 чаена чаша мармалад

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е подготовката на пудинга. Спокойно можете да замените пудинга ванилия с домашен крем Ванилия, но с готов пудинг става по-бързо и по-лесно. Пригответе пудинга според упътванията на опаковката, което става по следния начин: По-голяма част от прясното мляко заедно със захарта сложете на котлона, за да заври и да се разтвори захарта, след което свалете от котлона. Смесете останалата около 1 чаена чаша студено прясно мляко с пудинга и бъркайте, докато се разтвори. При непрекъснато бъркане с вилица или тел за разбиване изсипете млякото с пудинга към млякото със захарта и бъркайте. Върнете на слаб огън на котлона и бъркайте непрекъснато, докато сместа заври, а след това още 3-4 минути, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете, за да се охлади.

Междувременно в голяма купа разбийте с миксер маскарпонето и пудрата захар, добавете и предвиденото количество Бейлис и отново разбийте до получаване на хомогенна смес. С шпатула или дървена лъжица смесете напълно охладения пудинг и крема с Бейлис.

В правоъгълна форма наредете ред от бисквитите "Закуска", покрийте обилно с крем, поръсвате с една-две лъжици мармалад. След това отново бисквити, крем, мармалад и така продължавате да редувате, докато свършат съставките, като завършвате с крем. Най-добре е да използвате мармалад от червени плодове, за да бъде по-ефектна тортата. Прибирате тортата в хладилника и я забравяте там поне за 3-4 часа, за да се напои добре. Може да изберете най-ефектният за вас начин за сервиране - на топки с помощта на лъжица за сладолед, или на парчета поръсени със ситно накълцани орехи или бадеми.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама