10 фън шуй закона за хармоничен дом, които работят


10 фън шуй закона за хармоничен дом, които работят
Снимка: iStock

Ако искате хармония в дома си, хубаво е да направите някои неща, които със сигурност работят за вас. Фън шуй е философия, която може да ви донеса само положителна промяна и да се радвате на много късмет и по-хубави дни. Представяме ви 10 фън шуй закона за хармоничен дом:

1. Не се препоръчва да имате огледало, което е сложено срещу входната врата - по този начин може да излезе положителната енергия от дома ви. По-добре изберете някое място малко встрани от входа на жилището.

2. Не затрупвайте входа с вещи - никъде около входната врата не трябва да бъде претрупано, напротив - да е добре организирано, за да се радвате и на хармония в дома.

3. Не слагайте техника в спалнята - според Фън Шуй телевизор, компютър, монитор и друга техника от подобен тип нямат работа в стаята, в която спите.

4. Без ярки цветове в детската стая - когато избирате цвят за стаята на вашето дете, по-добре се придържайте към по-нежни и не толкова силни нюанси. Цветове като червено, оранжево, наситено жълто или тъмносиньо могат да превъзбудят детето или да се отразят на настроенията му, защото излъчват силна енергия.

5. Редовно чистете фурната - според фън шуй печката в кухнята се свързва с благополучие, успех и богатство. Каквото отношение показвате към нея, такова е и към вашите пари.

6. Кухненска маса също трябва да е чиста - внимавайте да не оставяте да засъхват петна по кухненската маса, защото според фън шуй тя е символ на семейството и разбирателството между неговите членове.

КАК САМИ ДА СИ НАПРАВИТЕ АМУЛЕТ ЗА КЪСМЕТ

7. Изхвърлете всички счупени вещи от дома си - счупеното не винаги носи щастие, понякога еобратното. Във фън шуй то се възприема като сигнал, че може да ви сполети някакво нещастие, затова по-добре се оттървете от него.

8. Затваряйте вратата на банята - според фън шуй банята и тоалетната са място, което излъчва негативна енергия. За да не заразявате с нея и останалите стаи, винаги дръжте вратите затворени.

9. Не оставяйте да капе вода в мивката - ако имате проблеми с батерията (кранчетата изпускат, имате захабено уплътнение или друг дефект), побързайте да ги отстраните, защото иначе рискувате капка по капка да изтече и късметът от дома.

10. Отглеждайте зелени растения и ги поставете в ъглите - освен, че ще внесат свежест в дома ви, те са източник на положителна енергия, с която туширате събраната в ъглите негативна такава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама