5 тенденции в кухнята, които никога няма да излязат от мода


5 тенденции в кухнята, които никога няма да излязат от мода
Снимка: iStock/Guliver

Кухнята винаги се превръща в едно от най-използваните пространства у дома. Това е точка за събиране, когато приемате приятели и любими хора, място за създаване на спомени със семейството ви и кът, където творите кулинарни шедьоври. Имайки предвид всичко това, важно е да балансирате усещането за гостоприемна топлина и изключителна функционалност, когато правите избор за дизайн на кухнята.

Независимо дали планирате основен ремонт, или бързо освежаване, днес ще ви представим кухненските „тенденции“, които са по-подходящи да издържат изпитанието на времето.

Бели кухни с текстура

Ако обновявате цветовата палитра на вашата кухня, помислете за вечна, кремаво бяла схема. Бялата кухня е вечна тенденция, която е издържала изпитанието на времето - свежа, изчистена и ви дава гъвкавост да променяте своя декор.

Въпреки това, бялата кухня може лесно да изглежда тежка или стерилна, така че е изключително важно да се включат цвят и мекота чрез други елементи - дърво и тухли балансират чудесно прохладата на бялото.

Вижте още: 5 грешки в кухнята, които всички домакини допускат

Меки, приглушени цветови палитри

За тези, които предпочитат повече цвят, опитайте да се насочите към меки и невнушителни нюанси. Изборът на драматичен цвят може да е визуално красив, но рискувате да ви омръзне бързо.

„Използването на класически, неутрални цветове е чудесен начин да гарантирате, че вашата кухня никога няма да излезе от мода. Бялото, черното, кафявото и сивото са исторически интегрирани както в традиционния, така и в съвременния дизайн, доказвайки, че тези цветове са универсално неостаряващи.

Набраздени детайли

Набраздените детайли и вертикалните ивици превзеха дизайнерската индустрия през последните години, появявайки се навсякъде - от камините до шкафовете в кухнята. Те ще останат в тенденция и ще запазят стойността си за години напред, когато новите дизайнерски тенденции идват и си отиват. Тайната е да не прекалявате. Вместо това изберете една зона за този детайл – като набор от долни шкафове, например.

Кварцитни плотове

Имате много възможности, когато става въпрос за кухненски плотове – мрамор, термо дърво, бетон и смола. Но кварцитът определено е от онези материали, които остават във времето. Не само, че ще издържат изпитанието от гледна точка на дизайна, но са по-функционални и издръжливи.

Кварцитът поддържа класическия вид на мрамора, но може да издържи на изпитанията и премеждията на активно функциониращата кухня.

Декоративно осветление

Инвестирането в качествени осветителни тела е от ключово значение, тъй като това е работна зона, която изисква достатъчно осветление. Считайте това за възможност да съчетаете формата с функционалността и изберете декоративно осветление, което подобрява вашето пространство и отговаря на вкуса ви. Например, помислете за линейни висулки или стъклени глобуси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама