6 ежедневни предмета, които причиняват повече вреда, отколкото полза


6 ежедневни предмета, които причиняват повече вреда, отколкото полза
Снимка: iStock/Guliver

Смятаме домовете си за сигурно убежище. Това, което не знаем, е, че понякога най-обикновените предмети могат да представляват голяма заплаха за здравето ни. Ето кои са ежедневните неща, които причиняват повече вреда, отколкото полза.

1.Токсичен парфюм

Преди да излезем от домовете си, проверяваме дали не сме забравили нещо - ключове, телефон, парфюм. Това, което не знаем, е, че парфюмите от по-нисък клас съдържат много вещества, произлизащи от петрол. Излагането на тези съставки може да причини леки до тежки симптоми - от мигрена до безплодие. Нещо повече, те са добре известни замърсители на околната среда. Така че, ако не можете да си позволите среден или висок клас парфюми, преминете към продукти с естествени масла.

7 ЖЕНСКИ НЕЩА, КОИТО СА БИЛИ СЪЗДАДЕНИ ЗА МЪЖЕ

2. Незалепващи тигани

Тъй като всички сме доста заети и не искаме да прекарваме много време в търкане на тиганите си, често купуваме незалепващи тиган. Смятаме, че сме намерили решението на всичките си проблеми, но просто добавяме нов към тях, защото покритието върху тези продукти съдържа политетрафлуороетилен. При прегряване се отделят токсични газове, които могат да бъдат канцерогенни.

3. Инвазивни клечки за уши

Ушната кал съществува, за да предпази ушния ни канал от прах и отломки. Когато се натрупа, се чувства лепкава. Следователно може да се изнервим и да прибегнем до клечка за уши. Когато се натисне твърде навътре, тя може да увреди деликатни структури като тъпанчето.

4. Антибактериален сапун

Още от ранна детска възраст знаем за важността от честото миене на ръце, а с пандемията този навик съвсем “бетонира” мястото си в ежедневието ни. Няма да отречем тази част, но използването на антибактериални сапуни постоянно може да бъде „нездравословно“. На първо място, няма конкретни доказателства, че те убиват всички микроби, а някои съставки като триклозан, могат да причинят антибактериална резистентност.

5. Гъба за баня

Старателното търкане, което е чудесно за ексфолиране на мъртва кожа, също улавя клетки, които растат и се размножават, когато гъбата е мокра. Така че в крайна сметка ще ги разнесете върху кожата си следващия път, когато използвате средството за къпане.

6. Избелваща паста за зъби

Избелващата паста за зъби действа като премахва повърхностните петна по зъбите, причинени най-вече от пиенето на твърде много кафе или чай. Проблемът тук е честотата, с която използвате този продукт. Те могат да се окажат твърде абразивни и да разядат зъбния ви емайл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама