5 ежедневни навика на силните жени


5 ежедневни навика на силните жени
Снимка: iStock/Guliver

Работа, социален живот, деца, семейство, приятели – звучи сякаш трябва да сте истински фокусник, за да успеете да се справите с всичко това. Уверяваме ви, че съществуват супер силни жени, които успяват да държат нещата под контрол, издигайки се в сферата, в която работят. Не казваме, че е лесно, а че е възможно. А ето тези 5 дневни навика ще ви помогнат в начинанието.

1. Започват деня с позитивен начин на мислене

Ако се събуждате уморени, изнервени и с отегчение си казвате "Оф, пак на работа" със сигурност няма да се радвате на особено успешен ден. Отделете си 10 минути насаме със себе си, независимо дали ще пиете кафето си, или ще си взимате бърз душ. През това време заявете намеренията си за деня, степенувайки ги по важност – да изпратя мейл на еди кого си, да направя това и това по новия проект, да взема детето от градина, например. Това дава ментална стабилност и не ви позволява да рухнете от мисли кое по-напред.

2. Поддържат добри отношения с колегите

Независимо от коя страна на "барикадата" сте, да получавате и да давате доверие на хората, които могат да допринесат за успешния ви ден, е жизненоважно. Опитвайте се да имате специални моменти с екипа си, дори това да е 5-минутна кафе пауза или питие след работа. Познавайки добре хората, с които работите, ще имате както по-добра комуникация, така и висока продуктивност.

3. Имат си списъци

Списъците с различни задачи и цели помагат доста за организацията и концентрацията. А чувството, когато сте отметнали всичко, е просто незаменимо!

4. Гъвкави са (буквално!)

Всички знаем, че физическото натоварване освобождава от стреса и тонизира. Интересен факт е, че 3 от 5 жени на лидерски позиции практикуват йога, защото успокоява сетивата, помага за концентрацията и може да се практикува буквално навсякъде.

5. Подготвят се за лоши ситуации

Да, позитивното мислене е страхотно, но все пак не можем да живеем като "коне с капаци". Затова силните жени вярват в успеха си, но винаги имат едно наум, за да не останат неприятно изненадани. Това да прелистите в главата си възможни лоши сценарии и техните евентуални решения не ви прави негативен човек, а предвидлив.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама