6 начина, по които педиатрите обезопасяват дома си за бебе


6 начина, по които педиатрите обезопасяват дома си за бебе
Снимка: iStock/Guliver

Когато сме в очакване на нов член на семейството, отговорностите се умножават и от нас зависи да гарантираме, че бебето ще има сигурен и безопасен дом. И ако преди сте оставяли вратите на килера широко отворени и сте събирали магнити върху хладилниците си, посрещането на бебе на бял свят е като събуждане, което налага ефективни промени. За щастие, педиатрите знаят най-добре как да осигурят безопасност на бебетата и ето кои са начините, по които правят това в собствените си домове.

1. Гледка от бебешки поглед

Понякога не е достатъчно да огледаме добре всички помещения и да покрием ъглите. Най-добре е да направите „разходка” у дома, пълзейки, за да видите потенциалните опасности от бебешка височина.

12 ЧУДНИ ЦИТАТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДЕЦАТА

2. Тест с тоалетна хартия

Има любопитен метод за проверка дали предметите, които притежавате у дома, могат да крият риск от задавяне. Методът е толкова лесен, колкото и звучи: Ако играчка или друг предмет може да мине през ролката тоалетна хартия, тогава трябва да стои далеч от обсега на детето ви.

3. Без плюшени играчки в креватчето

Наистина е важно бебето да спи на безопасно място - без никакви играчки, одеала и възглавници. Знаем, че може да са сладки, но от съображения за безопасност бебешкото креватче е желателно да е празно. Съхранявайте одеялата и възглавниците далеч, докато бебето ви стане по-голямо.

4. Всички чанти и якета на високо

Вероятно редовно ще ви идват гости, независимо дали е веднага след раждането на вашето бебе, или по-късно. За да сте сигурни, че детето ви е в безопасност по всяко време, чантите, якетата и портмонетата трябва да се съхраняват на недостъпно място. Още повече, че най-много бактерии се задържат именно по тях, така че избягвайте да ги оставяте по дивана и столовете.

5. Покрити радиатори

Докато детето ви расте, то няма да е в състояние да се защити. Радиаторите могат лесно да доведат до изгаряния и за да избегнат това, педиатрите препоръчват да ги покриете.

6. Телевизор, прикрепен към стената

Телевизорите представляват огромен риск за безопасността на детето ви. Цветните изображения и интересни звуци привличат вашето мъниче, така че не забравяйте да закрепите телевизора към стената.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама