6-те типа възглавници и как да изберете идеалната за вас


6-те типа възглавници и как да изберете идеалната за вас
Снимка: iStock

Със сигурност сте изпитвали неприятното усещане да не може да заспите в хотел или на гости, защото възглавницата не е удобна. Още по-притеснително е, ако изпитвате този дискомфорт в собствения ви дом. Купуването на възглавници съвсем не е толкова просто, колкото да хванете нещо пухкаво с приемлива цена под 50 лева. Спестете си агонията с това кратко ръководство, което ще ви помогне да изберете от най-разпространените възглавници на пазара.

Първо обаче – по какъв начин спите?

По гръб – Изберете такава със средна твърдост и средна височина, така че главата ви да не е твърде нагоре, защото това води до болка във врата сутрин.

На една страна – Трябва ви по-висока и по-твърда възглавница, която може да поддържа главата, врата и гръбнака ви на едно ниво.

9 СТАЙНИ РАСТЕНИЯ, КОИТО НОСЯТ РАДОСТ НА ЖЕНАТА

По корем – Дебелите и твърди възглавници са враг. Трябва ви нещо по-тънко и меко, така че врата ви да не се накланя под ъгъл и ухото да докосва рамото.

Въртите се - Ако сменяте позициите през цялата нощ, съсредоточете се върху това как заспивате и в каква позиция прекарвате най-много време в сън.

Ето и кои са най-предлаганите възглавници на пазара:

1. Бамбук

Бамбукът е популярен материал по редица причини - издръжлив, но мек на допир, хипоалергичен, антимикробен и охлаждащ. Освен това е по-устойчив от други материали, което го прави екологичен избор.

2. Памук

Лек е, пухкав е, дишащ е, но минусът е, че може да стане на бучки и трябва да се почиства редовно за акари. И все пак, мекотата прави памучните възглавници доста гъвкави, така че тези, които спят по корем ще намерят модел, отговарящ на техните нужди.

3. Пух

Отдавна считани за олицетворение на лукса, пухените възглавници се правят от пухчетата на гърдите на гъска. Възглавницата е супер плюшена, но еластична. Освен това, запазва топлината, което я прави идеална за по-зиморничавите хора. Препоръчваме да търсите възглавници, които са сертифицирани по Responsible Down Standard, което гарантира, че пухът е по-хуманно обработен.

4. Пера

Ако искате усещането за възглавница с пух без да плащате толкова висока цена, погледнете възглавниците от пера. Те притежават почти същата мекота, без да са твърде тежки или плътни. Имайте предвид обаче, че понякога перата могат да пробият калъфката, а някои хора са алергични към тях. Освен това, трябва да се носят в химическо чистене.

5. Гел

За всички, които обичат прохладните летни нощи, търсенето ви свършва тук. Гел възглавниците са предназначени да отвличат топлина от тялото ви, като ви помагат да останете хладни. Материалът често се комбинира с мемори пяна, за да се подобри дишането на материала, което прави по-твърда възглавница като цяло.

6. Мемори пяна

Изобретена от НАСА за поглъщане на шок, мемори пяната е известна с приемането на различни форми. Това може да облекчи точките на натиск и да създаде усещане, че сте безтегловни. Съществуват и по-меки възглавници, които комбинират мемори пяна с плюшена външна част.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама