Ето как да осигурите чист и свеж въздух в дома си

  • Ето как да осигурите чист и свеж въздух в дома си
    Дата:
Дата: 25.07.2019
Iwoman.bg

Голяма част от здравословните проблеми могат да бъдат причинени от замърсения въздух у дома. Точно поради тази причина си струва да отделите време, за да подобрите качеството му. Приготвили сме няколко трика, които прилагани в комбинация могат да ви гарантират чист и свеж въздух в дългосрочен план.

1. Вземете си саксийни цветя

Те имат свойството да филтрират въглеродния диоксид и да абсорбират токсините. Освен това, растенията ще забързат производството на кислород и ще пречистят въздуха. Време е да украсите всяка една стая с растения.

2. Проветрявайте редовно стаите

Застоялият въздух всъщност е наситен с милиони прахови частици. Проветрявайте помещенията всеки ден, дори когато си мислите, че въздухът навън е доста замърсен. Само така ще можете да елиминирате замърсителите като мухъл, прах и въглероден оксид.

3. Избягвайте ароматизатори

Множество проучвания доказват, че тези устройства са вредни. Ароматизаторите съдържат множество вещества, като ацетон, пропан-бутан и т.н. Нашият съвет е да замените тези устройства с пречиствател на въздуха и да проветрявате по-често.

4. Редовно почиствайте филтрите на климатиците

Няма никакво значение дали климатикът ви работи ежедневно или само понякога, важно е да чистите филтрите редовно. По този начин ще си гарантирате по-чист и свеж въздух в стаята. Всъщност, мръсните филтри често са причина за редица заболявания и алергии, защото стимулират появата на микроорганизми. Един от най-опасните, който се появява заради неподдържани климатици, е легионела пневмофила.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.