Ето каквo можете да направите с утайката от кафето


Ето каквo можете да направите с утайката от кафето
Снимка: iStock

Много хора обожават да пият кафе. Може би и вие сте сред тях? След като изпиете кафето си, обаче, често се чудите какво да правите с утайката от него, нали? Най-често я изхвърляте, но това е голяма грешка! Тя може да ви бъде в полза. Ето как:

Отървете се от мазнините

Точно така! Можете лесно да изчистите тенджерите и тиганите си, като използвате утайка от кафе. Просто добавете малко смляна маса и я разтрийте в тенджерите и тиганите, за да се отървете от мазнини и други трудни за почистване хранителни частици. След това изплакнете. Не опитвайте това върху тигани с незалепващо покритие, тъй като утайката от кафе може да повреди покритието.

Изгонете мравките от вашата кухня

Мравките могат да се размножават много бързо. С това колко бързо се размножават и броят на проблемите, които могат да причинят, става все по-голям! Във всеки случай, най-добрият начин да се справите с проблема с мравките е да предотвратите появата му. Поръсете утайка от кафе извън периметъра на къщата си, за да предотвратите навлизането на мравки във вашия дом.

7 СТРАХОТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА КОНОПЕНОТО ОЛИО

Наторете вашите растения

Можете също да поръсите утайка от кафе около вашите растения. Тя не само ще отблъсне вредителите, но и ще помогне за наторяване на почвата около вашите растения.

Ексфолирайте кожата си

Просто втрийте утайката в кожата си, за да ексфолирате мъртвите кожни клетки. След това изплакнете обилно с вода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама