Сложете тази подправка в кафето, за да изчистите тялото си от токсини и да отслабнете


Сложете тази подправка в кафето, за да изчистите тялото си от токсини и да отслабнете
Снимка: iStock

Ако искате да направите кафето не само по-вкусно, но и по-полезно, добавете тази подправката към него. Тя не само неутрализира вредните ефекти на кофеина, но и помага за пречистване на тялото от токсини, както и за по-бързо отслабване. Става въпрос за пикантната ориенталска подправка кардамон, която е от семейството на джинджифила.

ЕТО КАКВО РАЗКРИВА НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО ПИЕТЕ КАФЕТО СИ

Ползи от кафето с кардамон:

Тази напитка не само активира метаболизма, но и влияе положително на зрението. Нейната консумация стимулира дейността на храносмилателната система. Ползите от кафето с кардамон не са само тези. То подобрява мозъчната функция и настроението, потиска депресията и апатията.

Ориенталската подправка "омекотява" ефекта на кофеина върху съдовата система, без да влияе върху ободряващото действие на кафето. Редовната консумация на кафе с кардамон помага за рестартиране на спящия метаболизъм. Тази подправка се справя и с лошия дъх. Потиска гнилостната флора в червата и по този начин оказва благоприятно влияние върху състоянието на кожата.

Какво се случва с тялото ви, ако НЕ ядете достатъчно зеленчуци

Кардамонът отдавна се използва в аюрведа като средство за подобряване на функционирането на организма. Експертите в тази област препоръчват той да се добави към кафето заедно с още 2 подправки - карамфил и канела.

Кардамонът се съчетава добре с карамфил, който е богат на микроелементи и витамини. Всички те съдействат за по-бързо отслабване.

Канелата е естествен антиоксидант, който ускорява метаболитните процеси в организма и придава усещане за ситост.

7 СЪВЕТА КАК ДА ПИЕТЕ КАФЕ, ЗА ДА Е ПО-ПОЛЕЗНО

Приготвяне на кафе с кардамон:

Необходими са ви следните съставки: 2 ч. л. смляно кафе, 1/2 чаена лъжичка кардамон, 1 пъпка карамфил, канела на върха на ножа и 1 чаена лъжичка кафява захар. Смесете всички съставки. Добавете 150 мл студена вода. Разбъркайте сместа. Оставете я да заври на слаб огън. Веднага щом се появи пяна, отстранете джезвето от котлона.

Напитката може да се приготви и в кафемашина.

Пийте кафе с кардамон при липсата на следните противопоказания - нарушения на съня, психични разстройства, сърдечна патология, заболявания на вътрешните органи.

Ето как усмивката подобрява здравето ни

Важно: Статията е с информативна цел и не може да замести консултацията с лекар или с диетолог!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама