7 съвета как да пиете кафето си, за да е по-полезно


7 съвета как да пиете кафето си, за да е по-полезно
Снимка: iStock/Guliver

Много изследвания доказват ползите за здравето ни, които получаваме от пиенето на кафе. Разбира се, ако не внимаваме с кофеиновата напитка, бързо можем да се пристрастим, превръщайки я в навик. За да извлечете максимума от сутрешната си чаша с удоволствие, ето няколко навика, които със сигурност ще подобрят здравето ви.

1. Опитайте "бронирано" кафе

"Бронираното" кафе придоби слава покрай така нашумелите кето и нисковъглехидратни диети. Всъщност, то представлява съвсем нормално кафе, комбинираме с лъжичка кокосово или обикновено несолено масло. Смята се, че повишава добрия холестерол, понижавайки триглицеридите, а за тези от вас, които не обичат да закусват, е страхотен и засищащ старт на деня.

2. Редуцирайте захарта

В идеалния случай трябва да пием кафето си без добавена захар или подсладител, но това не е лесно. В крайна сметка, можете да пробвате да я заместите със стевия или еритритол и така значително ще намалите дневния прием.

5 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ПИЕТЕ КАФЕ!

3. Избягвайте кофеина след 2 следобед

Кафето е стимулираща напитка, което е една от причините да е толкова популярно. Недостатъкът е, че може да наруши цикъла ви на сън. Можете да си позволите 2-3 чаши кафе сутрин, но се опитайте да го избягвате след 14 часа.

4. Добавете канела или какао

Добавянето на какао към кафето ви е не само чудесен начин да удвоите антиоксидантите, но и няма да имате нужда от захар. Можете да пробвате и мока – вид кафена смес с аромат на шоколад. Същото важи и за канелата, която е мощна термогенна и антиоксидантна "суперхрана" с характерен вкус и аромат.

5. Не пийте кафе на гладно

Пиенето на кафе на празен стомах не е най-добрата идея, освен ако не е "бронирано". Този лош навик може да увреди стомашната ви лигавица и да причини киселини.

ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО НИ, КОГАТО ПИЕМ КАФЕ!

6. Заложете на филтрирана вода

Често сме склонни да слагаме чешмяна вода в машината за кафе. Но истината е, че кафето, приготвено с филтрирана вода, има по-добър вкус, а и не съдържа тежки метали от старите тръби.

7. Опитайте да преминете към бадемово мляко

Ако сте заклет привърженик на кофеина и сте склонни да пиете повече от 1 или 2 чаши на ден, най-добре е да ограничите количеството мляко. Заложете на по-здравословна опция като бадемово или кокосово мляко за естествено кремообразна алтернатива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама