Как да изберем най-подходящия талисман за дома


Как да изберем най-подходящия талисман за дома
Снимка: iStock

Главният вход във всяко жилище е изключително важно място – портал, през който проникват различни енергии в жилището, както положителни, така и отрицателни.

Според фън-шуй основно през входната врата постъпва благотворната ЧИ енергия– енергийната „храна“ за дома. За да е достатъчно тази енергия е хубаво да има различни талисмани и защити до входната врата. Килимчето/стъпката пред вратата може да изпълнява тези функции.
Необходимо е да изясните посоката на вашата входна врата. Подходящите форма и цвят на килимчето зависят от посоката – север, юг, изток, запад.

Ако вратата гледа на:

Север – кръгло килимче. Цвят: сив, жълт,кафяв, бежов.

Юг – правоъгълно килимче. Цвят: червен, зелен.

Изток – правоъгълно килимче. Цвят: зелен, син, черен.

Запад – кръгло или овално килимче. Цвят: бял, сив, златист, меден, жълт, оранжев, кафяв.

Северо-запад – кръгло или овално килимче. Цвят: сив, жълт,кафяв, бежов.бял, сив, златист, меден, жълт, оранжев, кафяв.

Северо-изток – правоъгълно килимче Цвят: сив, жълт,кафяв, бежов зелен, син, черен.

Юго-запад – правоъгълно килимче Цвят: зелен, син, черен, бял, сив, златист, меден, жълт, оранжев, кафяв.

Юго- изток – правоъгълно килимче. Цвят: зелен, син, черен.

Много често килимчета са украсени с различни шарки.

Специалистите по Фън-шуй съветват да не си купувате килимчета с изображения на животни, птици, хора, ангели– ако постоянно стъпвате върху тези изображения, ще ви застигнат беди и нещастия.

Най-добре е десена на килимчето да е свързан с път, стъпки, камъчета, треви или геометрични фигури. Може да си изберете и килимче със символи за благополучие и късмет.

Не е задължително да си купувате стъпката за пред вратата, може и сами да си я направите. Така ще можете да си съчетаете цветовете както искате и да направите килимчето в желаната от вас форма. Направеното ръчно килимче е заредено с вашите пожелания и енергия, благоприятно влияе на аурата на дома, хармонизира пространството.

Килимчето пред вратата ще стане истинска примамка за щастие и богатство, ако под него сложите монети – 5 ст, 50 ст, които трябва да са с герба нагоре.

За да защитите дома си от недоброжелатели, сложете под килимчето клончета звъника/звъниче/ или пелин. Тези клончета трябва периодично да ги сменяте.

Две игли, вързани със син конец, във формата на кръст, се слагат под черджето за предпазване от зли хора и уроки.

Помнете, че старо, вехто, мръсно килимче пред вратата в никакъв случай няма да работи като талисман. Напротив, то се превръща в генератор на беди, болести и нещастие, защото е натрупало прекалено много негатив и мръсотия, донесени от улицата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама