Как правилно да съхранявате зеленчуците


Как правилно да съхранявате зеленчуците
Снимка: iStock

Някои зеленчуци имат много кратък срок на годност (като спанак, домати, маруля), но има и такива, които могат да издържат дълго, ако се съхраняват правилно. "Арт кухня" дава съвети за съхранението на някои зеленчуци, за да не ходите всеки ден до магазина.

Зеле

Глава зеле обвита в хартиена торба в хладилника може да издържи около месец. Ако забележите капки вода на външните листа, внимателно ги избършете с кърпа.

Цвекло

Поддържането на прясно цвекло на хладно, тъмно и сухо място ще удължи живота му. Ако имате килер или мазе, можете да го съхранявате там, а ако нямате, хладилникът също е добро място.

Моркови

Ключът към удължаването на срока на годност на моркова е да бъде сух. Самият морков освобождава много влага, така че лесно може да изгние. Въпреки това, ако го обвиете в хартия или в кърпа и след това го поставете в хладилника, ще решите проблема с натрупването на влага и ще запазите свежестта му.

Целина

Той обича влагата, така че няма да има нищо против никаква кондензация в хладилника. Когато отрежете корена на целината, останалото само го увийте добре и го върнете в хладилника, където ще продължи поне още една седмица живота му. Поставете листата целина в пластмасова торба или ги увийте в пластмасово фолио.

Чесън

Въпреки че е много издръжлив в различни среди, най-добре отговаря на температурата между 15 и 18 градуса и умерена влажност.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама