На гости в екологичния и модерен дом на Мила Кунис и Аштън Къчър (СНИМКИ)


На гости в екологичния и модерен дом на Мила Кунис и Аштън Къчър (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Терминът „влиятелна двойка на Холивуд“ се използва доста свободно през последните години, карайки две публични личности да получават повече внимание, отколкото техните дела всъщност изискват. Случаят обаче съвсем не е такъв с Аштън Къчър и Мила Кунис, които освен като актьори, се отличиха в света на рисковия капитализъм чрез своята фирма A-Grade Investments. Аштън Къчър е финансирал няколко малко известни стартиращи компании като Uber, Airbnb, Spotify, Shazam, Soundcloud и много други. Според екипа му студентът по биохимично инженерство, превърнал се в актьор, а после и в сериен предприемач, е имал инвестиции на стойност 30 милиона долара, а към днешна дата вече са над 250 милиона долара.

Семейството на Мила и Аштън обаче цени истинските неща в живота и не позволява на парите да ги главозамае. Доказателство за това е и страхотният им фермерски дом в Лос Анджелис.

Къщата, която се захранва изцяло от фотоволтаици, е сгушена зад обширна веранда. Соларната система на имота произвежда значително повече енергия, отколкото изисква, въпреки че остарелите общински кодекси не насърчават споделянето на енергия - ситуация, която собствениците на жилища се надяват да се промени в бъдеще. Аштън и Мила са загрижени за качеството на почвата, чистотата на храната, която ядат, и водата, която пият. Идеалите за устойчивост и регенеративно земеделие не са просто абстрактни понятия за тях.

Пред Architectural Digest семейството каза:

„Искахме дом, а не имение. Искахме къщата да изглежда като стара плевня, нещо, което е било тук от десетилетия и впоследствие е превърнато в къща. Но също така трябваше да се чувства модерно и актуално. Построяването на къща от земята не е лесно нещо. Това или щеше да ни сплоти, или да ни скара.

Първо гледахме за идеи в Pinterest и си ги запазвахме. Когато погледнахме запазените снимки на другия, 90% от изображенията бяха сходни и повечето от къщите бяха проектирани от Хауърд Бакън.

Хауърд е като страхотен софтуерен дизайнер - иска да накара хората да стигнат там, където искат да бъдат с най-малко кликвания, с най-малко врати и препятствия."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама