Тези 5 растения ще донесат щастие в живота ви


Тези 5 растения ще донесат щастие в живота ви
Снимка: iStock

Растенията са ключови за щастието на дома, защото те канализират естествения поток от положителна енергия. Те пречистват околната среда, като абсорбират въглероден диоксид и облекчават стреса.

Вижте още: Почвена смес или пръст: Каква е разликата и коя да изберете

Тулси- свещен босилек

Едно от най-мощните, свещени и полезни растения на щастието, което повишава оптимизма, е Тулси или свещен босилек. Това растение има лечебна стойност, може да пречиства атмосферата и да отблъсква комарите. Тулси може да се отглежда във всяка част на къщата, стига да може редовно да абсорбира слънчева светлина.

Нефритено растение

Известно е, че растението нефрит, с малките си заоблени листа, е растение на късмета. Според Фън Шуй нефрит е въплъщение на късмета и благоприятната положителна енергия и затова тези растения могат да се държат в дома, но и в офиса. Нефритът символизира растеж и регенерация, а формата на листата на наподобяват нефритени камъни.

Вижте още: Отглеждане на пресен спанак през цялата година, ето как

Бамбук

Бамбукът се свързва с късмет и здраве. Броят на стъблата в растенията оказва голямо влияние върху значението. За богатство, например, трябва да има пет стъбла; за късмет шест до седем, а за здраве 21. Щастливите бамбукови растения за дома действат и като пречистватели на въздуха. За предпочитане е бамбукът да се държи в източния ъгъл.

Лилия

Лилията са чудесно допълнение към всяка стая, помагат за пречистване на въздуха и създават усещане за хармония. Фън Шуй казва, че грижата за лилията помага да се донесе щастие и богатство и отблъсква негативните енергии. Тъй като растението привлича добри вибрации, това щастливо растение е добро и за емоционалното благополучие.

Жасмин

Жасминът представлява уважение, любов и щастие. Жасминът има деликатен сладък аромат и е известно, че това щастливо растение за дома намалява тревожността и носи спокойствие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама