3 идеи какво да приготвите с яйцата от Великден


3 идеи какво да приготвите с яйцата от Великден
Снимка: iStock/Guliver

Ако са ви останали яйца от Великден, днес ще ви предложим 3 много лесни и вкусни рецепти, за които можете да ги използвате. 

Яйца, пълнени с крема сирене

Необходими продукти:

5 сварени яйца

1 пакетче (125 гр) крема сирене

1 домат

1 краставица

1 кофичка цедено кисело мляко

1/5 връзка магданоз

сол, черен пипер и чесън на вкус

Начин на приготвяне:

Твърдо сварените яйца се обелват и се разрязват по дължина на две части. Изваждат се жълтъците и на тяхното място със супена лъжица се поставя от крема сиренето, което предварително сме разбили с малко сол и черен пипер. След това отново се съединяват двете части на всяко яйце.

Разбивате цеденото кисело мляко с няколко скилидки счукан чесън и посолявате. С помощта на шприц оформяте розички върху подходяща чиния, след което поставяте отгоре яйцата. Поръсвате с настърганите жълтъци, нарязания магданоз и декорирате с краставица и домат.

Яйца със сос Тартар

Необходими продукти:

5 сварени яйца

125 гр майонеза

2 кисели краставички

няколко капки сок от кромид лук

сол и горчица на вкус

за украса - магданоз/копър и маслини

Начин на приготвяне:

Твърдо сварените и обелени яйца се нарязват с остър нож на резенчета или на кръгчета. Подреждат се в индивидуални чинии или в плато. Майонезата се разбърква и към нея се прибавят дребно нарязаните краставички, горчицата, сока от лука и сол. Сместа се разбива много добре и се изсипва върху яйцата. Предястието се украсява с маслините, кръгче от яйцата и магданоз/копър.

Панирани яйца

Необходими продукти:

7 яйца - 5 сварени и 2 сурови

1 чаена чаша галета

50 гр кашкавал

150 мл олио

Начин на приготвяне:

Сварените яйца се обелват и се разрязват по дължина на половинки, за да се извади жълтъкът. Кашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с жълтъците от двете несварени яйца, 1/2 от дребно нарязания магданоз, 1/2 от сварените и намачкани жълтъци, черен пипер и сол на вкус. С получената смес се напълват белтъците, след което се слепват по два, панират се в леко разбитите белтъци от двете несварени яйца, овалват се в галетата и се пържат до златисто в сгорещеното олио.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама