Баница със спанак


Баница със спанак

Баницата със спанак съчетава два любими вкуса – този на солената баница и този на спанака. Това е една класическа баница, която има своето запазено място в кухнята на всяка домакиня, която цени традиционната българска кухня.

Необходими продукти:

1 пакет кори

1 кг спанак

1 кофичка кисело мляко

1 чаена чаша натрошено сирене

4 яйца

20 грама краве масло

1/2 чаена лъжица сода за хляб

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е подготовката на спанака. Измивате спанака и го нарязвате на дребно. Разтопявате маслото в дълбок тиган, след което добавяте нарязания спанак и го задушавате за 4-5 минути. След като го задушите, го сваляте от огъня и изчаквате да изстине.

В дълбок съд разбърквате яйцата, киселото мляко, натрошеното сирене и содата. Към тази смес добавяте и изстиналия задушен спанак и отново разбърквате.

Идва моментът, в който трябва да наредите баницата. Намазвате тава с масло, след което слагате два листа кори. Върху корите слагате малко от подготвената плънка, след което отново слагате две кори и отново плънка. Повтаряте докато плънката свърши, като завършвате с кори. Намазвате баницата с масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Баницата със спанак е готова, когато се зачерви.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама