Бонбони от дюли


Бонбони от дюли
Снимка: supichka.com

Когато погледнете бонбоните от дюли няма как да не се сетите за лимоновите резенки. Само че бонбоните от дюли са в пъти по-вкусни и в пъти по-ароматни от лимоновите резенки, тъй като са приготвени от истински плодове. Високото съдържание на пектин в дюлите позволява бонбоните от дюли да стегнат и да се желират без добавки, а това прави бонбоните от дюли едни не само вкусни, а и безвредни сладкишчета.

Необходими продукти:

3 броя дюли

1/2 кг захар

1 брой ванилии

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за бонбони от дюли е подготовката на самите дюли. Измивате ги добре, обелвате ги и ги почиствате, нарязвате ги на парчета.Слагате дюлите в малка тенджера, заливате ги с 300 мл вода и ги слагате на котлона да се варят за 15-20 минути, докато омекнат.

След като се сварят дюлите ги пасирате заедно с водата, след което добавяте захарта. Връщате сместа отново на котлона, за да заври. Имайте предвид, че докато ври сместа бълбука силно, затова трябва старателно да я разбърквате за около 15 минути, докато се сгъсти. След като се сгъсти добавете ванилията.

Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа, като с помощта на шпатула я разпределите равномерно.

Загрявате фурната на 80 градуса и слагате тавата, за да изсушите сместа. Сушите 3 часа. След 3 часа сушене сместа за бонбони е почти готова, напълно изсъхнала е от горната страна, но е нужно да изсъхне допълнително и от долната страна, затова обръщате дюлевия блат върху друго парче хартия за печене и го връщате във фурната за още 1 час, за да изсъхне напълно.

След като блата от дюли изсъхне го вадите от фурната, изчаквате да изстине и го нарязвате с остър нож на бонбони с желаната от вас форма и големина. По желание може да оваляте бонбоните от дюли в захар, за да изглеждат още по-апетитни!

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама