Червена леща на фурна


Червена леща на фурна
Снимка: foodieboulevard.com

Освен, че се приготвя страшно бързо, симпатичната червена леща e богата на протеин (24 гр протеин на 100 гр ), което я прави подходяща за вегетарианци.

Лещата се приготвя без предварително варене. Зрънцата са страшно крехки и ястието беше готово за по-малко от 40 минути при температура от 160 градуса. С добавките може да се развихрите смело.

Необходими продукти:

500 гр червена леща

2 шепи спанак

100 гр нахут от буркан

100 гр печурки

2 шепи обезкостени маслини

100 гр козе сирене

4 яйца

400 гр кисело мляко

чери домати за декорация

подправки по избор

Начин на приготвяне:

Разбъркайте всички продукти добре.

Изсипете сместа във форма по избор.

Печете лещата за 30-35 минути на 160 градуса.

Източник: foodieboulevard.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама