Кейк с моркови


Кейк с моркови
Снимка: supichka.com

Тази рецепта сигурно звучи малко изненадващо за много хора, тъй като сме свикнали да възприемаме морковите най-вече като съставна част на салати. Със своя леко сладникав вкус, обаче, морковите идеално се вписват в различни сладкиши.

Необходими продукти:

6 яйца

2 чаени чаши настъргани моркови

2 чаени чаши захар

1 1/2 чаена чаша олио

3 чаени чаши брашно

2 броя бакпулвер

1/2 чаена лъжица канела

6 цветчета карамфил

1/2 чаена лъжица индийско орехче

1/2 чаена чаша стафиди

1/2 чаена чаша орехи

За крема:

800 грама крема сирене

1 чаена чаша краве масло

1 чаена чаша пудра захар

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е подготовката на сместа за блатовете. Има два варианта: да приготвите цялата смес наведнъж или докато се пече единият блат да приготвите сместа за втория. Ако изберете втория вариант, то разделете съставките за блата на две. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавете и олиото, отново разбийте. След това малко по малко добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и подправките. Счукайте цветчетата карамфил и заедно със стафидите, настърганите моркови и нарязаните на дребно орехи ги добавете към сместа и разбърквайте с лъжица.

От продуктите за блатовете трябва да изпечете два еднакви блата, т.е. или да ползвате две еднакви форми за печене, или да приготвите блатовете един след друг. Най-добре е да изрежете хартия за печене и да покриете дъното на формата, в която ще печете, за да можете да отделите по-лесно блата, след като е изпечен. Ако не ползвате хартия за печене, то задължително намажете формата за печене с мазнина, преди да изсипете сместа за блата. Печете блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 35 минути, като проверете дали блатът е изпечен, като го бучнете с клечка за зъби. Ако тя излезе суха - то блатът е готов.

За приготвяне на крема кравето масло трябва да е меко, но не течно! Разбийте с миксер/тел за разбиване крема сиренето заедно с маслото, пудрата захар и ванилията до получаване на гладък крем. След като блатовете са изпечени и изстинали, идва моментът да сглобите кейка. Намазвате единият блат с 1/3 от крема, поставяте втория блат и разпределете равномерно останалата част от крема, като най-лесно това става с готварска шпатула.

Източник:  supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама