Печен карфиол с чесън

  • Печен карфиол с чесън
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.03.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Тази рецепта е изключително лесна, а съдържа и чесън, който има много ползи за организма ни, сред които засилване на имунитета. 

Необходими продукти:

1 глава карфиол (около 1 кг), нарязана на розички

5-6 скилидки чесън

6 супени лъжици зехтин

1 връзка прясно нарязан магданоз

1/2 чаена лъжица прясно настъргана лимонова кора

2 супени лъжици лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. В тава поставете хартия за печене и наредете карфиола, обелените скилидки чесън и полейте с 4 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете около 25-30 минути, до лек златист цвят.

Междувременно - в пасатор сложете магданоза, лимоновия сок и останалия зехтин. На вкус подправете със сол и черен пипер, след което много добре пасирайте.

Когато карфиолът е готов, извадете от фурната и залейте с лимоновата смес.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.