Пица Маргарита с блат от тиквички


Пица Маргарита с блат от тиквички
Снимка: supichka.com

Пица от тиквички?! Тази рецепта е една чудесна идея за пица без брашно, която ще зарадва привържениците на кето диетата и здравословното хранене. Леко, лесно, лятно ястие, което може да приготвите за нула време.

Необходими продукти:

1 средно голяма тиквичка

2 яйца

125 гр моцарела

4 супени лъжици доматено пюре

1/2 чаена лъжица сух босилек

6-8 листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

Изберете една средно голяма тиквичка. Настържете я на едро ренде, поръсете я със сол и оставете в гевгир за около половин час, за да се отцеди от излишната вода. След 30 минути притиснете силно с ръце, за да отцедите възможно повече вода.

Разбийте яйцата, след което добавете настърганата и отцедена тиквичка. След като разбъркате добре, във форма за печене слагате хартия за печене изсипвате сместа. Разпределяте равномерно печете в предварително агрята на 220 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобие апетитен леко златист цвят. Изваждате от фурната и оставяте да се охлади.

Разбърквате доматеното пюре със сухия босилек и намазвате със сместа блата. Нарязвате моцарелата на колелца и ги разпределяте върху доматения сос. Печете на 180 градуса за около 10-15 минути. Преди сервиране поставяте върху пицата и листата босилек.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама