Пролетна витаминозна супа


Пролетна витаминозна супа
Снимка: supichka.com

Истинска бомба с витамини! Едва ли има супа, която да съдържа повече и по-полезни съставки. Събрани в едно ястие, копривата, лападът и левурдата превръщат пролетната супа в пролетен деликатес, който е не само невероятно богат на вкус и аромати, а и дава сили и енергия.

Необходими продукти:

300 грама коприва

300 грама лапад

100 грама левурда

1/2 връзка пресен чесън

1 връзка пресен лук

1 морков

1 връзка магданоз

1/2 връзка копър

2 домата

1 връзка джоджен

1/2 кафена чаша ориз

Начин на приготвяне:

Почиствате и измивате добре всички зеленчуци. Нарязвате чесъна, лука и моркова на ситно. Отстранявате дебелата жилка в средата на листата лапад и ги нарязвате на ситно. Заливате копривата с вряща вода, за да може да я обработите, след което я нарязвате на ситно. Нарязвате на ситно и левурдата.

В голяма тенджера загрявате 1/3 чаена чаша олио, след което изсипвате в нея нарязаните чесън, лук и морков и разбърквате добре. След около 2-3 минути, добавяте и нарязаните на ситно зеленчуци и разбърквате добре. Когато зеленчуците намалят обема си, добавяте 1/2 чаена лъжица сол, червения пипер и нарязаните на ситно магданоз, копър и джоджен, разбърквате добре и добавяте 2 литра вода. Оставяте пролетната витаминозна супа да ври на слаб огън за около 15 минути.

Измивате и обелвате домата и го нарязвате на ситно. Измивате ориза и заедно с домата ги добавяте към врящата пролетна витаминозна супа с коприва, лапад, левурда и свежи подправки. Супата трябва да ври още около 10-15 минути, докато оризът се свари.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама