Разядка с тиквички

  • Разядка с тиквички
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 16.07.2018 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Разядката с тиквички може да бъде свежо начало на всяко меню. Тя може да бъде и салата, мезе към любимия аператив. Приготвя се бързо и лесно, а резултатът е наистина вкусен, в пълен синхрон с вкуса на българската национална кухня.

Необходими продукти:

1 тиквичка

100 грама извара

 

3 скилидки чесън

1/2 чаена чаша орехи

1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

Измивате добре тиквичката, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.

Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.

В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и 1/3 чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките.

Източник: supichka.com

 


Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.