Разядка с тиквички


Разядка с тиквички
Снимка: supichka.com

Разядката с тиквички може да бъде свежо начало на всяко меню. Тя може да бъде и салата, мезе към любимия аператив. Приготвя се бързо и лесно, а резултатът е наистина вкусен, в пълен синхрон с вкуса на българската национална кухня.

Необходими продукти:

1 тиквичка

100 грама извара

 

3 скилидки чесън

1/2 чаена чаша орехи

1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

Измивате добре тиквичката, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.

Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.

В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и 1/3 чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките.

Източник: supichka.com

 


Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама