Руло от леща

  • Руло от леща
    Дата: Снимки: vkusnoteka.bg
Дата: 13.11.2018 Снимки: vkusnoteka.bg
Iwoman.bg

Рулото от леща изключително много наподобява руло от кайма, пълнено с много зеленчуци. Ухае чудесно, докато се пече и е много оригинално като основно ястие, поднесено със свежа салата. Хората, които искат да го направят изцяло постно, могат да пропуснат яйцето и Пармезана и да сложат малко повече зехтин за спойка.

Необходими продукти:

2 големи ч.ч. леща

7-8 броя гъби

1 глава лук

2 моркова

1/2 глава целина

2 броя червени чушки

4 броя скилидки чесън

1 яйце

1/2 ч.ч. галета

1/2 ч.ч. фини овесени ядки

2 с.л. доматен сос

1 ч.л. суха чубрица

1/2 ч.л. сух босилек

връзка, пресен магданоз

черен пипер

сол

50 мл зехтин

1 с.л. червен пипер

1/2 ч.л. кафява захар

4 с.л. домашен кетчуп за намазване

50 г Пармезан

Начин на приготвяне:

Сварете, почистената леща във вода в съотношение 1:1 с малко сол, за около 50 минути, под налягане.

Охладете добре и прехвърлете в купа. Намачкайте с помощта на лъжица.

Докато лещата се вари обелете и нарежете зеленчуците на ситно. В тенджера задушете с малко зехтин нарязани на ситно гъби, моркови, целина, лук, чесън и моркови. Подправете със сол, черен пипер, чубрица и босилек.

Охладете и прибавете в купата с леща. Сложете още галета, овесени ядки, доматено пюре, 1 яйце, магданоз, нарязан на ситно, малко кафява захар и малко сол.

Омесете като кайма.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Покрийте тава с хартия за печене и оформете с ръце руло от лещата. Придайте му лека височина, сякаш е от месо. Намажете го със зехтин и червен пипер, след това размажете по повърхността домашен кетчуп, поръсете с малко кафява захар, за да се карамелизира и пъхнете във фурната за 35 минути.

В края на печенето настържете Пармезан и запечете за още 2-3 минути.

Нарежете на филии и поднесете със свежа салата.

Източник: vkusnoteka.bg

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.