Супа от тиквички


Супа от тиквички
Снимка: supichka.com

Бърза и лека супа.

Необходими продукти:

2 броя тиквички

1 морков

1 лук

1/2 връзка копър

1 яйце

4 супени лъжици кисело мляко

Начин на приготвяне:

Нарязвате лука и моркова на дребни парченца и ги задушавате в тенджера в сгорещено олио. Измивате тиквичките, обелвате ги, нарязвате ги на кубчета и ги добавяте към останалите зеленчуци. Задушавате тиквичките за около 5 минути.

Нарязвате копъра на дребно, добавяте го към зеленчуците и прибавяте сол на вкус. Сега е моментът да добавите вода, около 1,5 литра. Супата от тиквички трябва да поври още двайсетина минути.

След като супата е готова идва часът и на застройката. Застройката е сложна задача за новака в кухнята. Сложна, но не непреодолима. Застройката на супата от тиквички е традиционната застройка, приложима при всички супи, като например пилешка супа. Застройката се приготвя, като се разбият яйцето и киселото мляко. След като супата поизстине малко с черпак взимате малко от бульона и го прибавяте към застройката на тънка струйка, като разбърквате непрекъснато. Тази процедура повтаряте 3-4 пъти.След това, отново на тънка струйка добавяте застройката към супата, като я разбърквате. Важно да знаете, че при последващо затопляне на супата отново трябва да бъдете много внимателни, да затопляте супата от тиквички на слаб огън и да разбърквате непрекъснато, защото в противен случай супата ще се пресече.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама