Ванилова торта без печене


Ванилова торта без печене
Снимка: vkusnoteka.bg

Не се пече, а блатовете се състоят от маслени трохи, които се запичат на тиган. Много оригинална и различна на вкус. Стяга перфектно, а същевременно е мека и нежна на вкус.

Необходими за блатовете (4 броя по 20 см):

500 г брашно

140 г пудра захар

300 г студено масло

Продукти за крема: 

4 яйца

250 г захар

ванилен екстракт

кора от 1 лимон

4 с.л. ванилено царевично нишесте

800 г заквасена сметана

100 г масло

бял шоколад за настъргване

Начин на приготвяне:

Смесете в купа брашното и пудрата захар. Настържете студеното масло и претрийте с ръце сместа, докато получите маслени трохи.

Разделете сместа на две части. Прехвърлете първата половина в тиган на котлона и бъркайте непрекъснато около 10 минути с шпатула, докато леко покафенее и изпръхне. Внимавайте да не загори. Намалете котлона. По същия начин разбъркайте и втората половина. Прехвърлете в купа трохите и оставете да изстинат.

Пригответе дълбока тенджера. Чукнете в нея яйцата. Добавете захарта, ванилията, лимоновата кора и царевичното нишесте. Разбъркайте добре с бъркалка. Добавете заквасената сметана и разбъркайте много добре.

Сложете тенджерата на котлона и сварете пухкав крем на среден огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти отдръпнете от огъня и сложете бучката масло. Разбъркайте до пълното й разтопяване. Оставете кремът да изстине напълно.

Пригответе поднос. Поставете ринга в него.

Разпределете си трохите за 4 равни блата. Може да ги сложите в купички, за да сте сигурни, че са равни.

Сложете трохите за първия блат на дъното. След това покрийте с 1/4 от крема. По същия начин редувайте блат, крем (4 блата, 4 слоя крем). Заравнете и приберете в хладилник за една нощ. На другия ден настържете обилно бял шоколад отгоре и внимателно отстранете ринга, като прекарате остър нож по вътрешния му ръб.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама