Бисквитена торта с ванилов крем


Бисквитена торта с ванилов крем
Снимка: supichka.com

Много класическа и много вкусна, бисквитената торта е десерт, който задължително намира място във всяка българска кухня.

Необходими продукти:

200 грама обикновени бисквити

1 л прясно мляко

3 жълтъка

4 супени лъжици брашно

1 чаена чаша захар

40 грама краве масло

2 броя ванилия

Начин на приготвяне:

Традиционно бисквитената торта се приготвя с готови кремчета нишесте, но ако направите домашен крем, ще стане много по-вкусна.

Отделяте 100 мл студено прясно мляко, а останалото слагате да заври. Междувременно отделяте жълтъците от белтъците, след което разбивате жълтъците - най-добре с миксер или тел за разбиване, добавяте и останалото студено прясно мляко. Към тях прибавяте малко по малко брашното при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки, бъркате до получаване на гладка каша. Белтъците, които остават, може да ползвате за приготвянето на целувки или пък за някоя глазура.

Към свареното мляко добавяте маслото, ванилията и захарта, докато млякото е още топло, след което го връщате на котлона. Малко по малко, при непрекъснато бъркане, добавяте сместа с жълтъците. Кремът за бисквитената торта се сгъстява бързо, затова е необходимо непрекъснато бъркане, за да не загори. След като кремът поври 3-4 минути, го сваляте от котлона.

Идва моментът, в който да подредите бисквитената торта. На дъното на съд, който най-добре да е с правоъгълна форма, изсипвате с черпак за супа малко от крема. Върху него плътно нареждате от бисквитите, които заливате отново с крем. Повтаряте процедурата, докато бисквитите и кремът свършат, като завършвате бисквитената торта с крем. Може да я украсите с начупени сурови ядки или да я поръсите с какао.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама