Ароматен и вкусен коледен кейк с круши и бадеми


Ароматен и вкусен коледен кейк с круши и бадеми
Снимка: Istock

Сезонът на крушите е от края на септември до януари, така че този сладкиш наистина е перфектен през по-студените месеци, а бадемовата есенция ще накара къщата ви да ухае невероятно, докато се пече във фурната.

Тази рецепта изисква само 25 минути време за подготовка и съчетава пресни круши с ароматни бадеми за един перфектен коледен десерт.

Сервирайте го топъл с топка ванилов сладолед

Необходими продукти за коледен кейк с круши и бадеми:

225 г масло

250 г пудра захар

3 средно големи яйца, леко разбити

125 г брашно, пресято

няколко капки бадемова есенция

75 г смлени бадеми за заливката

2 средни круши

2 с.л. кафява захар

15 г люспи на бадеми

Вижте още: БЕЗ брашно: Бруни с тиква и шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C (160°C с вентилатор). Застелете основата и стените кръгла форма за печене за с готварска хартия. За да направите кейка, разбийте заедно маслото и пудрата захар в голяма купа с ръчна бъркалка, докато стане бяла и кремообразна. Постепенно добавете яйцата, като разбърквате добре след всяко добавяне. Разбийте и бадемовата есенция.

С помощта на голяма метална лъжица прибавете брашното и смлените бадеми. Разбъркайте сместа и я сложете в подготвената форма и заравнете повърхността. Пече се 20 минути.

През това време обелете, разполовете и почистете крушите. Нарежете половинките по дължина на филийки с дебелина 5 мм.

След 20 минути, внимателно извадете от фурната сладкиша. Наредете отгоре нарязаните круши и поръсете със захарта. Върху захарта поръсете с люспите от бадеми. Върнете във фурната за още 40 минути. Оставете сладкиша да се охлади във формата за 10 минути, след което извадете от формата и прехвърлете върху решетка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама