Безглутенов сладкиш с моркови


Безглутенов сладкиш с моркови
Снимка: supichka.com

Безглутеностият сладкиш с моркови носи аромата на класически кейк с моркови, с тази разлика че е още по-вкусен, а освен всичко друго е и истински здравословен.

Начин на приготвяне:

4 яйца

1 чаена чаша настъргани моркови

6 супени лъжици кленов сироп

1/3 чаена чаша кокосово масло

1/2 чаена чаша кокосово брашно

1/4 чаена чаша брашно от тапиока

1/4 чаена чаша прясно мляко или друго мляко по избор

1/2 чаена лъжица канела

1/4 чаена лъжица индийско орехче

1 ванилия

1/2 чаена чаша стафиди

1/2 чаена чаша орехи, накълцани

1/4 чаена лъжица сол

1 1/2 чаена лъжица бакпулвер

За крема:

200 грама крем сирене

4 супени лъжици кисело мляко

2 супени лъжици кленов сироп

Начин на приготвяне:

Яйцата трябва да са на стайна температура, а морковите почистени и настъргани. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте кленовия сироп, който може да замените с мед или захар. Добавяте и кокосовото масло и отново разбивате.

Към така получената течна смес прибавяте, солта, кокосовото брашно, брашното от тапиока, както и бакпулвера и разбърквате добре, може да ползвате дървена лъжица. Към тестото добавяте канелата и индийското орехче, както и настъргания морков и стафидите. Разбърквате старателно, така че морковите да се разпределят равномерно в сместа. Изсипвате сместа във форма за печене, в която предварително сте поставили хартия за печене, разпределяте я равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие апетитен златист цвят.

Оставяте готовия сладкиш да изстине напълно. Може да го сервирате и без глазура, но с нея той става истински завършен. Разбивате крема сиренето, киселото мляко и кленовия сироп до получаване на еднородна смес, която нанасяте върху напълно изстинали сладкиш. Съхранявате сладкиша в хладилник.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама