Бърз десерт: бисквитена торта с маскарпоне и ягоди


Бърз десерт: бисквитена торта с маскарпоне и ягоди
Снимка: cooks-and-bakes.com

Кремът с маскарпоне винаги е добър вариант за глазура на торта, декорация или бисквитена торта. Прави се бързо и винаги търпи импровизация. Сервира се с лъжица и трудно се оформя парче от тавичката, но ако искате можете да пробвате да я приготвите в правоъгълна форма с откопчаващо се дъно.

Необходимите продукти:

2 пакета чаени бисквити

500 г сирене маскарпоне

150 г кристална захар

250 г заквасена сметана

150 мл компот или прясно/ядково мляко за потапяне на бисквитите

200 г течен шоколад или 100 г шоколад, разтопен на водна баня

плодове по избор за декорация, в случая ягоди около 450 г

 

Начин на приготвяне:

Приготвяме всички продукти. В купа слагаме сиренето маскарпоне, което разбиваме заедно със захарта. Накрая добавяме заквасената сметана.

Загряваме течността, в която ще топим бисквитите, за да бъде леко топла. Потапяме бисквитите в млякото/компота и започваме да ги редим в тавичката. Слагаме след това част от крема. Следва втори ред бисквити и втори ред крем. Върху него се слага течният шоколад или разтопеният на водна баня шоколад. (За по-здравословен вариант заменете със смес от тахан, мед и брашно от рожков.)

Завършваме тортата, като оставяме малко бисквити, леко натрошаваме с блендер или на ръка и посипваме отгоре. Нарязваме ягодите на филийки и декорираме. За украса можете да ползвате натрошените бисквити и друг вид сезонни плодове.

Източник: cooks-and-bakes.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама