Чесново хлебче с подправки


Чесново хлебче с подправки
Снимка: supichka.com

Надипленото чесново хлебче с подправки може да бъде описано още и като маслено хлебче поради голямото количество масло, с което се приготвя.

Необходими продукти:

1/2 кубче прясна мая

600 грама брашно

2 яйца

1 чаена чаша прясно мляко

80 грама краве масло

1 супена лъжица захар

1 1/2 чаена лъжица сол

3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжица босилек

1/2 чаена лъжица риган

Начин на приготвяне:

Загрявате прясното мляко до температура, при която можете спокойно да държите потопен пръст в него. Добавяте захарта, ½ чаена лъжица сол, 2 супени лъжици от брашното и прясната мая към млякото, разбърквате и оставяте на страна, докато маята шупне.

Разбийте яйцата заедно с 1 супена лъжица от разтопеното на водна баня масло. След това замесете тестото от пресятото брашно, към което сте добавили сместа с маята и разбитите яйца. Месете до получаване на гладко тесто. Намажете го с мазнина, сложете в купа и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си.

Докато тестото втасва, счукайте чесъна с 1 чаена лъжица сол и заедно с подправките го добавете към останалото разтопено краве масло. Намажете с олио или масло правоъгълна форма за кекс. Втасалото тесто разточете върху набрашнен плот на правоъгълен блат с дебелина около 1 см, блатът разрежете на квадрати.

Всеки квадрат намажете обилно със сместа с чесън от двете страни, сгъвате го на две и така нареждате един до друг сгънатите квадрати във формата за печене. Поставяте вече оформения хляб в загрята на 50 градуса фурна, за да втаса за около 20 минути. След това увеличавате фурната на 180 градуса и печете за около 30 минути, докато надипленото чесново хлебче с подправки придобие апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама