Чийзкейк без печене с праскови


Чийзкейк без печене с праскови
Снимка: supichka.com

Kогато нямаш време да се въртиш около фурната, рецептата за чийзкейк без печене е истинско спасение. Освен, че се приготвя лесно, е невероятно вкусен.

Необходими продукти:

150 грама обикновени бисквити

120 грама краве масло

500 грама крема сирене

1 чаена чаша пудра захар

3 супени лъжици лимонов сок

2 броя ванилии

2 чаени чаши пюрирани праскови

30 грама желатин

Начин на приготвяне:

Смилате бисквитите, добавяте кравето масло и размесвате с ръце до получаване на тесто. Тестото разпределяте равномерно на дъното на форма за печене. Най-подходяща е форма за сладкиш с падащи стени.

С миксер разбивате крем сиренето, заедно с пудрата захар, ванилиите и лимоновия сок до получаване на хомогенна смес. Пюрирате половината праскови с помощта на блендер, след което добавяте пюрето към сместа с крем сиренето и отново разбърквате. Две от трите пакетчета желатин изсипвате в малка купичка, в която добавяте около 20-30 мл вода и разбърквате добре. Слагате купичката в тенджера с вода на котлона и разтваряте желатина на водна баня. След като желатинът напълно се разтвори го добавете към сместа и отново разбийте добре. Готовата смес изсипвате върху блата и оставяте чийзкейкът без печене за 2-3 часа във фризера или хладилника.

Последната стъпка от рецептата за чийзкейк без печене с плодове е по желание - желираният плодов пласт. След като чийзкейкът вече е стегнал, пюрирате останалите праскови, които трябва да са 1 чаена чаша. Добавяте към прасковите една чаена чаша вода, разбърквате добре, след което добавяте и третото пакетче желатин, което предварително сте разтворили на водна баня. Разбърквате добре с тел за разбиване или вилица и добавяте върху чийзкейка. Оставяте в хладилника за още час-два.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама