Чийзкейк с тиква


Чийзкейк с тиква
Снимка: supichka.com

В сезона на тиквата няма как да не я добавим и към чийзкейка. Полученият десерт е изключително фин и ще отговори на изискванията и на най-претенциозните ви гости.

Необходими продукти:

150 грама обикновени бисквити

70 грама краве масло

500 грама крема сирене

2/3 чаена чаша пудра захар

3 яйца

1 чаена чаша сварена и пюрирана тиква

1 ванилия

1/2 чаена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Крема сиренето, яйцата и маслото трябва предварително да извадите от хладилника и да постоят поне час, за да бъдат на стайна температура. Тиквате сварявате до пълно омекване и пасирате до получаване на пюре. Необходима ви е 300-350 грама тиква, което е приблизително едно голямо парче тиква.

Смилате бисквитите с кухненски робот или блендер. Ако нямате, можете да ги натрошите и в хаванче. Към смлените бисквити добавяте канелата и омекналото масло, след което ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи. Разпределяте равномерно по дъното на тавата, като притискате с ръце. Най-добре е да използвате тава с падащи стени, тъй като така ще отделите чийзкейка по-лесно след изпичане.

Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и отново разбивате. При непрекъснато разбиване добавяте и яйцата, накрая и ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес прибавяте и пюрето от тиква и разбърквате, но не с миксер, а внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.

Печете чийзкейка в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече, не го вадите от фурната, а изключвате фурната и открехвате леко вратичката ѝ и го вадите, когато е напълно изстинал.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички