Домашни пилешки бульончета без химия


Домашни пилешки бульончета без химия
Снимка: iStock

Има нещо специално в домашния пилешки бульон - той е богат на хранителни вещества и ароматен, особено когато е направен без никакви химикали. Ето как да си направите бульончета сами.

Необходими продукти за пилешките бульончета:

1 пилешко бутче (за предпочитане от домашно пиле)

1 глава лук

3 скилидки чесън

4 моркова

половин глава алабаш

2 корена магданоз

2 корена пащърнак

1/2 корен целина

4 стръка целина

две шепи магданоз

80 грама сол

растително масло

Вижте още: Трябва ли да миете пилешкото месо преди готвене

Начин на приготвяне:

Запичане на пилето

Започнете със загряване на малко растително масло в тиган и запичане на пилешкото бутче от двете страни. След това добавете 150 мл гореща вода и продължете да готвите, докато месото омекне, около 30 до 40 минути.

Пригответе зеленчуците

Докато пилето се готви, обелете и нарежете лука, чесъна, алабаша, морковите, магданоза, пащърнака и целината. Стръковете целина се нарязват на по-дребно, а магданозът се наситнява.

Добавяне на зеленчуци в тенджерата

След като пилето омекне и по-голямата част от водата се изпари, добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата. Овкусете със сол и оставете зеленчуците да се варят на слаб огън под капак, докато пуснат сока си, около 8 минути.

Вижте още: Трябват ви само 3 съставки и ще премахнете цялата химия от пилето

Замразяване и съхранение

Прехвърлете бульона в съд, покрит с фолио и хартиено фолио. Оставете го да изстине и след това го поставете във фризера за една нощ. Бульонът ще замръзне във форма на плоча.

Рязане и съхранение

На следващия ден използвайте гореща кърпа, за да разхлабите внимателно замразения бульон от контейнера. Нарежете го на кубчета с големина около 2 см. Съхранявайте кубчетата в торбички за фризер, като ги подреждате на слоеве, за да пестите място. Бульонът може да се съхранява във фризер до 6 месеца.

Лесно включване в храната

Когато дойде време да използвате бульона, просто добавете замразените кубчета директно към супи или други готвени ястия. Кубчетата ще се разтопят, вдъхвайки вкусни вкусове на вашите ястия без никакви проблеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама