Гювечета с кайма и праз


Гювечета с кайма и праз
Снимка: iStock/Guliver

Идеално ястие за по-студените месеци.

Необходими продукти:

500 гр кайма (смес)

8 стръка праз

50 гр краве масло

1 кафена чашка разтопена свинска мас

5 домата

50 гр кашкавал

1 кафена чашка вино

чубрица

черен пипер и сол на вкус

няколко стръкчета магданоз

Начин на приготвяне:

Празът и 3/4 от доматите, нарязани на дребно, се задушават в маста и се размесват със смляното месо, виното, черния пипер, чубрицата и сол на вкус. Сместа се разпределя в индивидуални гювечета. Отгоре във всяко гювече се поставя кръгче от останалите домати, а върху него - настърган кашкавал и парченце масло. Ястието се пече при умерена температура (170-180 градуса). Поднася се топло с нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама