Ядеш и отслабваш: Кето пица с тесто от карфиол


Ядеш и отслабваш: Кето пица с тесто от карфиол
Снимка: istockphoto.com

Необходими продукти:

1 брой средно голям карфиол

2 яйца

30 г пермезан

1/2 ч.ч. доматено пюре

100 г бекон

20 листа от босилек

Начин на приготвяне:

Измивате добре карфиола и го почиствате от листа. Пускате го в кухненски робот, докато стане на ситно.

Поръсвате карфиола със сол и чакате 10 минути, след което отцедете добре излишната вода от него. Колкото по-суха смес получите, толкова по-добре.

Вижте още: Супер полезен вегетариански бургер от спанак

Към отцедения карфиол добавяте яйцата и настъргания пермезан. Разбърквате до получаване на хомогенно тесто.

В голяма тава поставяте хартия за печене, след което разпределете тесто от карфиол на равномерен блат. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато придобие леко розов цвят.

След като блатът е готов го намажете с доматеното пюре, а върху него рапределете нарязания на ситно бекон. Печете още около 10 мин. във фурната. След като извадите пицата накъсайте моцарелата отгоре и наредете листенцата с босилек

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама